Sabine Appelmans over haar eerste keer

Door superstorm Sandy viel de New York City Marathon letterlijk in het water. Sabine Appelmans maakte haar marathondebuut dan maar in Valencia. In running.be magazine doet ze haar verhaal!

Een jaar lang had ex-toptennisster en columniste Sabine Appelmans zich voorbereid om op 4 november deel te nemen aan de marathon van New York. Op het allerlaatste nippertje blies burgemeester Michael Bloomberg – onder grote druk van de publieke opinie – de wedstrijd af.

“Die marathon was een droom, maar je zet dat allemaal snel in perspectief”, zegt Appelmans in running.be magazine van januari. “Toen we daar waren, hadden we snel door dat er belangrijkere dingen in het leven zijn dan het lopen van een marathon. De klik was snel gemaakt.”

Marathon of niet, toch werd er massaal gelopen op 4 november. “In Central Park was een parcours van een marathon uitgestippeld en daar is veel volk op afgekomen. Met mijn groepje hebben we in totaal 30 kilometer gelopen.”

Toch wou Appelmans zo snel mogelijk aan een andere marathon deelnemen. “Ik had dit als doel gesteld, had ervoor getraind en zag het niet zitten om nog een jaar te wachten. We zijn dan meteen op het internet gaan surfen om te zien waar er in de komende twee weken nog een marathon werd georganiseerd. Nog in New York heb ik met zes van de tien vrienden geboekt voor Valencia.”

Samen met een vriendin liep Appelmans de wedstrijd uit in 4u30′. “Van het begin tot het einde zijn we samengebleven. Voor mij was het belangrijker om het samen te doen dan de tijd, maar 4u30′ zat toch wel in mijn hoofd. Eens over de meet was de ontlading ongelofelijk. Je hebt het gedaan, daarvoor ben je daar. Ik was trots en de voldoening werkte door. Een week lang had ik het gevoel van: ik kan alles aan.”

Of het bij die ene marathon gaat blijven, weet Appelmans nog niet. “Ik ga zeker blijven lopen. Of ik nog een marathon ga doen, is niet zeker. Ik ben wel van plan om aan een aantal stadslopen deel te nemen, zoals die van Knokke, Gent of Brussel. Volgend jaar kies ik misschien wel voor een sportieve uitdaging op de fiets. Ik wil opnieuw iets kunnen delen met vrienden, zodat de uitdaging ook sociaal wordt.”

running.be magazine
Het volledige artikel, plus een uitgebreide trailspecial, 24u lopers spotten aan de Watersportbaan, een rondje joggen met Walter Baele, het BK Beer Mile, de warme truitjes-test, het vetloopje als remedie tegen de feestkilo’s, het abc van hoogtetraining, lopen met een verkoudheid, fitnessoefeningen voor lopers, (on)gezonde ondergronden, de Tokyo Marathon, Bikram yoga, Raw Cooking, Gella Vandecaveye bestormt de KBC Boerentoren, en nog veel meer in het nieuwe running.be magazine, dat vanaf donderdag 10 januari in de winkel te verkrijgen is!
 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?