Sabine Appelmans klaar voor NY Marathon

Sabine Appelmans maakt zondag haar marathondebuut in New York City. "Finishen is voor mij voldoende. Ik ga ervan proberen te genieten", zegt ze in haar column in running.be magazine.

Appelmans heeft er zo’n negen maanden training opzitten. “Het voelt ook een beetje aan zoals een zwangerschap“, zegt de gewezen proftennisster. “In het begin had ik last van vermoeidheid, maar dan laste ik een rustige periode in waarin je je lichaam ziet veranderen en zich aanpassen. Goeie dagen werden afgewisseld met moeilijke dagen. En dan het wachten tot het zover is, want het begint nu wel lang te duren en het ongeduld neemt toe…”
 
Appelmans heeft ondertussen alles klaar liggen voor D-day. “Gels, sportdrank, loopschoenen en warme kleding voor het lange wachten voor het vertrek. De valies is klaar en ik zou dat ook moeten zijn…”

“Ik heb intussen dus al zoveel verschillende verhalen gehoord, van mensen die overmand van emotie en huilend over de streep komen tot lopers die al kruipend en kotsend – excuseer mij het taalgebruik – de laatste meters afleggen. En dan zeggen ze er altijd bij dat je ervan moet genieten. Ik zal het proberen!”

De columniste van running.be magazine voelt zich er klaar voor. “Mijn langste afstand, 30 km, heb ik zonder al te veel moeite afgelegd en dat heeft me heel wat vertrouwen gegeven. Hopelijk niet té veel, want ik betrap me erop dat ik de laatste tijd soms iets te positief denk. Dat kan dus ook. Terwijl ik vroeger regelmatig last had van faalangst.”

“Ik ga niet negatief worden, want het ergste dat me kan overkomen voor deze marathon is dat ik de finish niet haal, met al de rest ben ik content. Kwestie van mezelf niet te overschatten en geen druk op te leggen. Dat zeg ik nu met al mijn ervaring. 4 november: mijn eerste marathon. Of er nog volgen, zal helemaal afhangen van hoe zwaar deze bevalling is geweest”, besluit Appelmans.

running.be magazine
De najaarsspecial van running.be magazine, met een interview met Erika Van Tielen, de GPS-horlogestest, de gekste kerstcorrida’s, veldlopen voor dummies, flasy fashion, een reportage over de Ultra-Trail du Mont-Blanc, conditietraining in de winter en nog veel meer, ligt vanaf dinsdag 6 november in de winkel.
 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?