Saartje Vandendriessche lanceert kledinglijn voor sportende vrouwen

Saartje Vandendriessche heeft een passie voor sport. Maar ze vindt het aanbod sportkledij voor vrouwen wat aan de povere kant. En dus maakt ze die vanaf nu gewoon zelf! Maak kennis met Saracino.

Saartje Vandendriessche sierde in juli 2016 nog de cover van ons zomernummer. Toen liet ze al verstaan dat ze ‘met iets bezig was’. Dat ‘iets’ is Saracino, een kledinglijn voor lopende en fietsende vrouwen die eerder deze week officieel gelanceerd werd. De ‘hier-hou-ik-van’-collectie voor komende zomer is het eerste resultaat van de samenwerking met kledingfabricant DECCA. De loopkledij kan je in deze fotoreeks bekijken.

Complimenten van vriendinnen

Saartje legt uit hoe Saracino tot stand kwam: “Juiste sportkledij vinden, was altijd moeilijk. In de winkels zijn de vrouwencollecties vaak beperkt tot 1 pover rekje, veelal met hoofdzakelijk roze en lichtblauwe kleuren. Dit in groot contrast met de herencollecties, die krijgen zelfs een hele gang. Ik staar me dus vaak blind op de stijlvolle sobere kledij van de heren. Terwijl sportieve dames het moeten doen met schreeuwerige kleuren en patronen die nauwelijks aangepast zijn aan een vrouwenlichaam. Ik mag dan wel geen fashionista zijn, maar als ik me in het zweet fiets of loop, doe ik dat toch liever in een sportpakje dat me helemaal ligt.” En dus nam ze de touwtjes zelf in handen: “Voor een mediafilmpje had ik een Aerosuit nodig. En aangezien DECCA heel kort op de bal kan spelen, klopte ik bij hen aan. Ik beschreef wat ik wilde en een week later liep ik er al mee rond. Eindelijk iets wat me echt ligt, dacht ik nog. Maar blijkbaar was ik niet alleen. Ik kreeg vragen over mijn pak, het viel duidelijk ook bij de anderen in de smaak. Voornaamste reden: het is eens iets anders. Vriendinnen wilden weten waar ik het gehaald had, en of ze het ook konden bestellen.”

Onesie

De vriendinnen van Saartje kunnen vanaf heden net als iedereen terecht op www.saracino.be. Saartje zet de troeven van de collectie, bedoeld voor vrouwen tussen 20 en 70, in de verf: ” De modieuze collectie bestaat uit een exclusief aanbod running en cycling-kledij voor de actieve vrouw. Het gamma is samengesteld uit kwaliteitsvolle producten waarbij uitzonderlijke aandacht ging naar de perfecte fitting en pasvorm van de producten. Saracino onderscheidt zich door het gamma onesies (aerosuits), de vrouwelijke elegantie die de rode draad vormt doorheen heel de collectie, maar evengoed door de verrassende designs. We hebben hard en lang aan de snit en de pasvorm gewerkt, maar ook aan de details, zoals een zakje voor de gsm. Bij het loopvestje ‘Tyfoon’ zit dat zakje bijvoorbeeld (binnenin) aan de zijkant, wat ergonomischer is dan achteraan op de rug. Mijn favoriet is de onesie, die vind je nergens voor vrouwen! Qua kleuren hebben we gekozen voor een mix van elegant zwart en felle kleuraccenten. De zwaluwen staan voor lente, vrijheid, snelheid en blijheid.”

De collectie is dus op en top Belgisch, behalve de naam. Saartje lacht: “Zo noemen mijn vriendinnen mij, vanwege mijn zuiderse temperament.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?