Saartje Vandendriessche doet oproep aan deelnemers Port of Antwerp Night Marathon

Plastic afval op een originele manier hergebruiken. Op de Port of Antwerp Night Marathon komende zaterdag kan iedereen zijn steentje daartoe bijdragen. Saartje Vandendriessche geeft het goede voorbeeld!

De deelnemers van de Port of Antwerp Night Marathon op zaterdag 11 september worden elke 2,5 kilometer bevoorraad met water en sportdrank in plastic drinkbekers. Organisator Golazo en main partner Q8 vragen aan de lopers om deze bekers na gebruik in de Q8-recyclagebakken te gooien die overal langs het parcours zullen staan. Presentatrice en actrice Saartje Vandendriessche, zelf een gepassioneerd loopster, zal haar collega-lopers hiertoe aansporen via een filmpje.

“Wie dit doet, maakt kans op een leuke Q8 Dopper-fles aan de finish”, legt Greg Broekmans van Golazo uit. “Zo kunnen we de bekers apart houden van ander afval en een tweede leven geven. Na inzameling laten we de bekers immers samenpersen tot grote balen, in kleine stukjes hakken en smelten tot plastic pellets. Hiervan maken we dan met behulp van een 3D-printer een exclusieve tafel met stoelen.”

HIPPE TANKSTATIONMEUBELS

Deze unieke meubels krijgen een plekje in een Q8-tankstation. “Als main partner vinden we het belangrijk dat er oog is voor duurzaamheid. Wij zetten ons dan ook achter dit initiatief door de inzameling te faciliteren en de gerecycleerde bekers een tweede leven te geven in een Q8 tankstation”, verklaart woordvoerster Katia Van Bouwel van Q8.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?