’s Werelds langste non-stop estafetteloop in Benelux

In 2012 wordt er een nieuwe monster-estafetteloop georganiseerd: een internationale bedrijvenwedstrijdloop die zal gaan door Luxemburg, België en Nederland over een afstand van 800 km, waarbij men een hoogteverschil zal overbruggen van 559 meter.

Deze internationale estafetteloop zal vier dagen duren, start in het Luxemburgse Berdof en heeft het Nederlandse Delfzijl als aankomstplaats. 

Een Benelux Team bestaat uit maximaal acht lopers, drie begeleidende fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding, zoals een chauffeur en een teamkapitein. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken.

De organisatie omschrijft de tocht als volgt: “Weinig slapen, veel lachen, soms huilen, de weg zoeken en kwijtraken, veel koffie drinken, elkaar moed inspreken en uiteindelijk, na ruim 800 kilometer, allemaal hand-in-hand over de finishlijn. Wij willen van deze Benelux Run een internationaal atletiekevenement maken dat jaarlijks wordt georganiseerd.”

De wedstrijd staat open voor aangesloten en niet-aangesloten lopers. Het parcours zal worden opgemeten volgens de geldende IAAF reglementen. Een inschrijvingsprijs is nog niet bekend.

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?