Russ Cook voltooit epische tocht en loopt hele lengte van afrika in minder dan een jaar

Ultraloper Russ Cook liep op iets minder dan een jaar zo’n 16.000 km van het meest zuidelijke punt tot het meest noordelijke punt van Afrika en zamelde daarmee zo’n € 700.000 euro in voor het goede doel.

Gisteren, op 7 april, bereikte de 27-jarige Russ Cook – bijgenaamd ‘Hardest Geezer’ – de Tunische Kaap Angela nadat hij 352 dagen eerder, op 22 april 2023, zijn challenge begon in Kaap Agulhas in Zuid-Afrika. In totaal liep hij 386 marathons (soms zelfs meer dan twee marathons op een dag) door 16 landen, waar hij jungles, woestijnen en bergen trotseerde.

Onderweg moest hij niet enkel zien om te gaan met de fysieke en mentale uitdagingen die bij zijn ultraloop kwamen kijken, maar ook met ziekte, ondervoeding en diefstal. In Algerije kreeg hij te maken met visumproblemen en in Angola werden hij en zijn team slachtoffer van een gewapende overval. “Dit was zonder twijfel de zwaarste uitdaging in mijn leven”, aldus Cook. De extreme uitdaging was niet voor niets. Cook zamelde met zijn tocht al meer dan 720.000 euro in voor de goede doelen van The Running Charity en Sandblast.

Cook werd doorheen zijn reis vergezeld door twee vrienden die hem steunden en zijn avonturen filmden, die je kan (her)bekijken op Cook’s sociale media. De Brit werd een waar internetfenomeen met zo’n 180.000 abonnees op YouTube, meer dan 300.000 volgers op X en meer dan 1 miljoen volgers op Instagram.

Een van Cooks meest recente video’s:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Russ Cook (@hardestgeezer)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?