Running Tour gaat van start in Oostende

Nu zondag 19 april vindt de 19de editie van de Run Oostende plaats. Met deze stadsloop wordt meteen de aftrap gegeven voor de Running Tour en de Partena Run Classics Vlaanderen.

De finish van de Run Oostende ligt zoals elk jaar op de Zeedijk. (foto belga)
De 18 voorgaande edities van deze stadsloop door Oostende werden traditiegetrouw in juli gehouden. Dit jaar werd gekozen om de Running Tour in Oostende op gang te schieten, één week voor de ING Antwerp 10 Miles & Marathon.

Afgaande op de voorlopige inschrijvingscijfers worden er dit jaar voor de 16 etappes van de Running Tour in totaal 90.000 lopers verwacht. Naar schatting iets meer dan 3.000 sportievelingen zullen in Oostende van de partij zijn.

De Run Oostende brengt een afwisselend parcours langs het centrum en de vissershaven. De finish ligt zoals steeds op de Zeedijk. Er staat zoals voorgaande jaren zowel een 10 km als een 5 km op het programma. Voor de kleinsten is er ook nog de Chiquita Kids Run 1 km.

Vanaf dit jaar gebeurt de tijdsopname van de Run Oostende (5 km & 10 km) met de elektronische Ipico-chip. Op die manier krijgen alle lopers een correcte eindtijd tussen start en finish, die bovendien nog dezelfde avond op www.runningtour.be staat.

BELGISCHE TOP AANWEZIG

De Run Oostende is meteen ook de eerste wedstrijd van de Partena Run Classics Vlaanderen, een regelmatigheidscriterium met 7 stadslopen in de mooiste steden van Vlaanderen.

Atleten met de Belgische nationaliteit die 5 van de 7 wedstrijden beëindigen, komen in aanmerking voor het eindklassement en het prijzengeld.

Bij de mannen verwachten we opnieuw een spannend duel tussen Hans Janssens en Guy Fays, met Lander Van Droogenbroeck als gevaarlijke outsider. Bij de vrouwen zijn alle ogen gericht op Veerle Dejaeghere, die voor het eerst aan de Partena Run Classics deelneemt.

PRAKTISCHE INFO

Start: Koninginnelaan
Finish: Zeedijk (ter hoogte van de Drie Gapers)

Programma:
13.00 u.: Chiquita Kids Run 1 km (6-12 jaar)
14.00 u.: Run Oostende 5 km
15.00 u.: Run Oostende 10 km

Inschrijven voor de Run Oostende kan vanaf 11 uur in het Stedelijk Sportcentrum op de Koninginnelaan.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?