Running-Man in black

Puma introduceert in deze donkere maanden een bijzonder handige loopcollectie waarin LED-verlichting in kleding en schoenen is verwerkt. Running.be testte de Puma NightCat Powered-lijn uit!

Een fluohesje is misschien wel erg zichtbaar, maar nu ook weer niet altijd zo handig om te dragen bij het lopen. Vandaar dat Puma met deze collectie op de proppen kwam. De naam NightCat is nu ook weer niet zo verwonderlijk gezien het beestje van de bedrijfsnaam.

JAS & BROEK

Ten eerste hebben we het jasje. Op het eerste zicht in licht-uit-modus is het een knap zwart exemplaar met enkele lazercut gaten in de rug die zorgen voor goede luchtcirculatie. Zit goed, voelt goed, oogt goed. De subtiele reflecterende details vallen niet op in de gewone stand. Het zelfde kan gezegd worden van de bijzonder aangenaam aanvoelende broek. Qua looks: topper! Aldus deze fan van Man in Black Johnny Cash.

Maar wat dan als je in het donker gaat lopen? Wel, dan moet je de LED-verlichting aanzetten. Via een ingenieus systeem van glasvezel belijning, verwerkt in de rug en mouwen, wordt de stroom van het minibatterijtje (in mouwzakje en eenvoudig via USB op te laden) verdeeld naar de LED-lampjes. Eén lichtgevende streep over je schouders tot aan je ellebogen is het gevolg. Je kan het ook op flikkeren zetten… maar dat heeft voor mij persoonlijk toch iets teveel kerstboomgehalte. Nee, die ene streep is perfect. Subtiel, maar tegelijkertijd ook heel duidelijk. (Opgelet, het duurt wel even voor het licht over de hele lijn verspreid is. Of heeft dit met de batterij te maken?)

SCHOENEN

En de schoenen? Ook daar zit de nodige reflectie ingebouwd (360°) en aan de tong van de schoen kan je een ultralicht LED-lampje hangen. Dat past handig in een daarvoor voorziene houder zodat die niet in de weg zit en ook niet verloren kan worden. Ook hier kan je kiezen voor een vol licht of een knipperlicht. (Dat laatste heeft wel wat zwaailichtgehalte… voor de liefhebbers.) Zichtbaar? Ja, heel zeker. En dus ook veilig.

Maar zitten ze ook goed? De FAAS 600 v2 voelde in de verschillende loopsessies (40′, 60′ en 80′) goed aan. De FAASfoam zorgt voor een heel zacht aanvoelende en superveerkrachtige zool. Voelt heel natuurlijk aan, bijna ontspannend zelfs, met een heel natuurlijke overgang van zachte landing op de hiel naar makkelijke afzet. Een heerlijke demping gecombineerd met een stevige grip.

Getest en goedgekeurd. Ideaal materiaal voor de donkere en koude loopdagen. Black is beautiful

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?