Running.be schoenenspecial met Wim De Vilder, vooruitblik AG Antwerp 10 Miles, mentale tips, …

Schoenen: ze zijn wellicht het belangrijkste materiaal voor een loper. Daarom zetten we naar jaarlijkse traditie jou (letterlijk) goed op pad met onze schoenenspecial. Dit lees je in het nieuwe maartnummer.
In ons extra dik nummer zetten we meer dan 50 schoenen op een rij, blikken we met een expert vooruit op enkele opvallende schoenentrends en tonen we je hoe je met de juiste oefeningen je voeten nieuw leven inblaast. 
Ook coverfiguur Wim De Vilder erkent het belang van een goed paar loopschoenen: “Ik maak er werk van om frequent nieuwe schoenen met maximale demping te kopen. Ook uit angst voor blessures. Zodra ik voel dat er een klein beetje demping verdwijnt, haal ik een nieuw paar. Ik wil van die maximale demping genieten.” Het bekende VRT-nieuwsanker verschijnt in heel wat huiskamers op de televisie, maar spot je ook in levende lijve tijdens zijn looptochtjes in het Park van Tervuren. Voor iemand die steeds up-to-date moet zijn, is lopen een ‘medidatiemoment’. Wij legden Wim enkele loopnieuwtjes voor en kregen een uitgebreide update over zijn loopliefde. 
Loopstad Antwerpen 
En uiteraard: geen maartnummer zonder vooruitblik op dé loophoogmis van het jaar: de AG Antwerp 10 Miles. In deze editie lees je alles over het parcours en hoe je op 26 april optimaal voorbereid aan de start staat. Om die 16 km ook succesvol te finishen, stelde Energy Lab-coach Paul Van Den Bosch een 8-weken schema op én keek hij ook al een stapje verder: de coach legt namelijk ook uit hoe je je conditie na de 10 Miles onderhoudt en verder traint voor een andere Antwerpse topper: de Port of Antwerp Half Marathon op 12 september! 
& verder … 
Voor je tweemaandelijkse dosis trainingstips lees je in deze editie onder meer over het belang van een sterke mindset, de uitdagingen voor de vrouwelijke loper en hoe je met een juiste zuur-basebalans jouw algemene gezondheid en loopprestaties verbetert. 

Dat en veel meer lees je in ons maartnummer. Nu in de winkelrekken of hier digitaal. 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?