Running.be komt niet ongeschonden uit geweldig loopavontuur

Net voor de zomervakantie stuurden we een van onze journalisten naar de Dolomieten voor een mooie loopuitdaging. Hij kwam vol enthousiasme (en een beetje bebloed) terug.

Onze Dirk Van Thuyne nam eind juni deel aan The North Face Lavaredo Ultra Trail, die de Dolomieten in Noord-Italië als decor heeft. Het evenement biedt wedstrijden van 120, 48 en 20 km (+ een Kids Run) aan. Dirk wilde heel graag de langste onderneming voor zijn rekening nemen, maar kwam een schamel kwalificatiepuntje tekort om deel te nemen. Dan maar de 48 km, ook geen zondagswandeling …

Tien kilometer voor de finish kwam Dirk ten val (zie foto hieronder), maar dat belette hem niet om na 8u02’46” over de streep te komen. Voor je je ongerust maakt: Dirk stelt het goed en sprak bij terugkomst vooral over de prachtige omgeving en een geweldig avontuur. De aftermovie hieronder zet zijn woorden kracht bij, de ervaringen van Dirk lees je later dit jaar in ons magazine.

Winnaars & Belgen

Graag geven we ook dit nog mee: in de wedstrijd van 48 km won thuisloper Matteo Pigoni (4u28’52”). Eerste Belg was Jérôme Vanderschaeghe op de tiende plaats (5u08’00”). Fabien Antolinos greep de macht in de wedstrijd van 120 kilometer. De Fransman finishte na 12u32’34”. David Liégois was de eerste landgenoot (17u38’25”).

Bij de vrouwen was Caroline Chaverot uit Frankrijk de laureate in de 120 km-wedstrijd (14u05’45”). De trail van 48 kilometer ging naar Silvia Serafini, die in eigen land naar 5u24’56” arriveerde. In tegenstelling tot de wedstrijd van 120 km kwamen er op deze afstand wél Belgische dames aan de start. Malevé Bérengère was de eerste die de finish bereikte (6u38’28”).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?