Running.be-journaliste organiseert marathon … in de VS!

Koester je marathonambities in 2018 en wil je die 42,195 km in het buitenland afhaspelen? Running.be helpt je daarbij. Enfin, een van onze journalisten doet dat.

Laure Van den Broeck leeft al een tijdje in de Verenigde Staten en nam daar voor running.be magazine onder meer al deel aan de 7 Sisters Trail Race en de Mount Washington Road Race (Laure is de deelneemster links op de foto).

Maar nu gaat Laure nog een stapje verder. Op 26 augustus organiseert ze The New England Green River Marathon, die van de staat Vermont naar Massachusetts loopt (in het oosten van de VS). “Het is een schitterend parcours in de natuur”, vertelt Laure. “Let wel: het is geen trail. Het parcours loopt voor de helft over asfalt en voor de andere helft over onverharde wegen.” En het traject heeft nog een belangrijk pluspunt. “Het loopt overwegend naar beneden. De droom van elke loper. Rond die periode willen ook veel mensen een kwalificatietijd voor de marathon van Boston neerzetten. Onze marathon (Laure organiseert het evenement met haar man) wordt daarvoor een goede optie”, weet Laure.

Onze journaliste organiseert deze wedstrijd niet om er zelf munt uit te slaan. De opbrengst gaat naar een plaatselijke loopclub en milieuvereniging. Meer info over The New England Green River Marathon vind je via de link hieronder.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?