Running.be gidst je zondag door Brussel

Loop je zondag mee op de Belfius Brussels Marathon & Half Marathon? Running.be coacht je met een heus pacerteam en polsbandjes met tussentijden naar jouw doel. Inschrijven is nog mogelijk!

Nadat running.be eerder dit jaar al tempomakers inzette op de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon, krijgt dat initiatief komende zondag een vervolg op de Belfius Brussels Marathon & Half Marathon. Voor elke eindtijd zijn er twee pacers voorzien, te herkennen aan de enorme gekleurde ballonnen met daarop de eindtijd en hun running.be T-shirt. Op de marathon leiden de tempomakers je naar 2u48′, 2u59′ (roze ballon), 3u15′ (blauw), 3u30′ (geel), 3u45′ (rood), 3u59′ (groen), 4u15′ (paars), 4u30′ (oranje), 4u45′ (zwart) of 4u59′ (wit). Op de halve marathon word je begeleid naar 1u30′ (oranje ballon), 1u40′ (paars), 1u50′ (groen), 2u (rood) of 2u10′ (geel).

Daarnaast voorziet running.be voor elke deelnemer aan de marathon en halve marathon ook een polsbandje met daarop de tussentijden per kilometer die je moet lopen om je gewenste eindtijd te halen. Een handig geheugensteuntje tijdens de wedstrijd! Deze bandjes zijn gratis af te halen op vrijdag, zaterdag én zondag aan de running.be stand op de Marathon Expo in het Jubelpark. In samenwerking met Jogging Plus zullen daar alle grote loopmerken weer hun laatste nieuwe producten voorstellen. Zo kan je er ook de officiële merchandisinglijn van New Balance aanschaffen.

14.000 LOPERS AAN DE START

Ruim 14.000 lopers uit meer dan 50 (!) verschillende landen zullen zondag aan de start staan van de marathon, halve marathon, mini-marathon (5 km) of Chiquita Kids Run. De meeste lopers, 8.000, starten in de Halve Marathon, maar ook de Marathon zit in de lift en trekt 2.500 lopers aan.

Opvallend is dat 25% van de deelnemers uit het buitenland komt en samen met heel wat Belgen deze wedstrijd aan een weekendje Brussel koppelt. De economische impact van de marathon voor de Stad Brussel, die je ook in andere wereldsteden terugziet, neemt dan ook toe. Samen met VisitBrussels en Brussels minister van Externe Betrekkingen Guy Vanhengel werd een heel programma samengesteld zodat buitenlandse bezoekers maximaal van hun weekend in Brussel kunnen genieten. Naast het toeristische aspect is het vooral het aantrekkelijke parcours door Brussel, Oudergem, Watermaal-Bosvoorde, Tervuren, Sint-Pieters-Woluwe en Etterbeek, met als apotheose de passage over de Grote Markt en de finish op De Brouckère, dat deze marathon uniek maakt.

Heel wat bedrijven bieden hun werknemers deze sportieve uitdaging aan. 1500 lopers schreven zich via een dertigtal bedrijven in. Ook title partner Belfius laat klanten en personeel meedoen aan het evenement. “Samen met een enthousiaste schare van Belfius-klanten en -medewerkers maken we ons op voor deze sportieve uitdaging langs een aantrekkelijk parcours dat onze hoofdstad volop in de kijker zet”, aldus Marc Raisière, CEO van Belfius.

DE BROUCKÈRE NIEUWE HART VAN DE MARATHON

De laatste 700 meter van het parcours werden hertekend. De finish ligt vanaf dit jaar op het De Brouckèreplein in het bruisende hart van Brussel. De beschikbare ruimte daar zorgt voor meer comfort voor de loper én groeipotentieel voor deze stadsmarathon. Door deze nieuwe locatie was het ook mogelijk om een nieuwe afstand van 5 km toe te voegen aan het programma die langs de highlights van de Stad passeert. Meteen zullen ruim 2.000 deelnemers hier aan de start komen.

Topfavorieten op de marathon blijven de Kenianen. Jonathan Limo (PB 2u16) en Edwin Melly (PB 2u17) maken hun debuut in Europa. Zij worden gegangmaakt door Paul Kiprop, winnaar van de DVV Antwerp Marathon in 2012. Hun uitdager is de talentvolle Luikenaar Florent Caelen (PB 2u17m31s). Op de halve marathon is Lander Van Droogenbroeck de grote favoriet.

Lopers kunnen nog inschrijven tijdens de uitgebreide Marathon Expo, die dit jaar op de sporttereinen in het Jubelpark plaatsvindt op vrijdag (15-20u), zaterdag (11-18u) en zondag (vanaf 7.00u).

Belfius Brussels Marathon & Half Marathon

Programma:
9u00: Belfius Brussels Marathon (42,195 km)
9u30: Belfius Brussels Mini-Marathon (5 km)
10u30: Belfius Brussels Half Marathon (21,097 km)
11u00: Chiquita Kids Run (1 km)

Start: Jubelpark
Finish: De Brouckèreplein
Finish Kids Run: Jubelpark

running.be magazine
Koen Wauters over lopen als verslaving, dwars door Hasselt met Hanne Troonbeeckx en Virginie Claes, zeven looptruitjes voor de herfst, tips voor een veilige looptraining in het verkeer, jullie mooiste vakantieselfies, een twaalfwekenschema van Paul Van Den Bosch voor de Brussels 10K Gaston Roelants, de muzieklooplijstjes van Studio Brussel, alles wat je altijd al wilde weten over compressiekledij, Elodie Ouedraogo over designer sneakers, en nog veel meer in het nieuwe running.be magazine, dat vanaf donderdag 4 september in de winkel te verkrijgen is!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?