Running.be blaast je van je sokken!

Samen met schoenen zijn kousen het belangrijkste onderdeel van een lopersoutfit. Running.be magazine helpt je op weg bij de aankoop van het juiste paar in de loopkousentest!

Eddy D’Hondt is als manager en hoofdaankoper van Runners Service Lab letterlijk een held op sokken. Hij beaamt dat loopkousen maar al te vaak over het hoofd worden gezien. “En dat terwijl ze samen met de schoenen de belangrijkste aankoop voor een loper vormen”, knikt Eddy. “Bij RS Lab hebben we de loopkousen dan ook niet in een hoekje weggemoffeld, maar dichtbij onze testlooppistes en de kassa gepositioneerd. We geven dan ook graag meer uitleg over de verschillende merken, soorten en samenstellingen.

Loopkousen koop je het best in een sportspeciaalzaak, waar je het juiste advies kan krijgen. “De standaard sportkousen op de markt en de witte producten zijn veelal katoenen sokken met een dikke naad. Die zijn dan misschien wel goedkoop, maar het verschil zal je letterlijk aan den lijve ondervinden. Neem ook altijd je loopschoenen mee als je kousen gaat kopen, net zoals je omgekeerd ook beter je favoriete kousen naar de winkel meeneemt op jacht naar een nieuw paar schoenen.”

MERKEN

Heel wat lopers grijpen klakkeloos naar de grote sportmerken, of zorgen dat hun sokken assorti zijn met hun schoenen, maar dat raadt Eddy af. “We moeten daarbij een onderscheid maken tussen de gespecialiseerde sokkenbedrijven en de grote sportmerken. In de eerste categorie vinden we onder andere Falke en Smartwool. Zij houden zich bijna uitsluitend bezig met het fabriceren van (loop)sokken. Ze hebben meestal een uitgebreid gamma, van goedkopere kousen tot technische en enorm veelzijdige exemplaren. Voor die kwaliteit betaal je uiteraard meestal ook wat meer.”

“De grote sportmerken hebben zo veel verschillende producten in de aanbieding dat ze meestal niet gespecialiseerd zijn in sokken. Ze hebben ze er als het ware maar bijgenomen, omdat het nu toch eenmaal verkoopt. Deze sokken hebben niet altijd een meerwaarde, al zijn er natuurlijk altijd uitzonderingen die de regel bevestigen. Zo verkopen wij bijvoorbeeld de Elite, de meest technische loopkous van Nike met een prima prijs-kwaliteitverhouding.”

Lees het volledige artikel, de loopkousenwijzer en de loopkousentest in het septembernummer van running.be magazine!

running.be magazine
Tom Waes over zijn haat-liefdeverhouding met lopen, het mooiste loopplekje van Vlaanderen, de loopkousentest, stad & groen in GvA Dwars door Mechelen, een sfeerverslag van de Marathon du Mont-Blanc, 500 Belgen in Berlijn, tips voor een snelle(re) 10 km, snoepen & lopen, hoe omgaan met agressieve honden, de nieuwe sportmoderubriek van Elodie Ouedraogo, fitnessrage Insanity getest, en nog veel meer in het nieuwe running.be magazine, dat vanaf woensdag 4 september in de winkel te verkrijgen is!
 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?