Runners’ lab nodigt je uit op gratis trailtestevent

Trailrunning zit in de lift en steeds meer Belgen gaan op zoek naar nieuwe hoogtes en ruwer terrein om hun (trailloop)grenzen te verleggen. Om dat uitdagend terrein te trotseren, heb je het juiste materiaal nodig. Goede trailschoenen vormen uiteraard de basis van je loopuitrusting, maar heb je al eens gedacht aan trailstokken? De adviseus van Runners’ lab vertellen er je alles over op 28 juni tijdens hun gratis trailrunningclinic.
Verbeter je ‘trailskills’

Iedereen kan lopen. De ene voet voor de andere blijven zetten en klaar. Traillopen zorgt al voor net dat tikkeltje meer uitdaging. En zeker als je het gebergte opzoekt.

Op uitdagend terrein bewijzen trailstokken hun toegevoegde waarde. Ze zorgen voor extra veiligheid en maken het mogelijk om je tempo op te drijven. Met deze twee carbonstaven ontlast je ook je onderste ledematen. Meer voordelen van trailstokken vind je hier.

Het ding is: je moet ze wel juist weten te gebruiken. En om jou de kneepjes van het vak te leren, schakelen we twee ervaren traillopers in. Adviseurs Krijn van Koolwijk en Manuela Soccol geven jou op vrijdagavond 28 juni een gratis initiatieles trailrunning met trailstokken op de Terhills van het Nationaal Park Hoge Kempen.

Naast de tips & tricks over het gebruik van trailstokken, stelt Runners’ lab ook testparen van enkele HOKA en Brooks trailrunningschoenen uit hun gamma ter beschikking.

Runners’ lab experte Manuela Soccol, die o.m. de Tarawera ultra 102 km in Nieuw-Zeeland en 100-mijl ultra trail Kosciuszko in Australië op haar naam wist te schrijven, is enthousiast: “Trailstokken bewijzen zeker hun nut. Je kan ze zien als een paar extra benen, die je armen meer kracht geven en zo je beenspieren ontlasten. Het is een musthave om efficiënter te bewegen op steilere paden. Op 28 juni tonen we op welke manier je de stokken juist gebruikt om er voordeel uit te halen. Belangrijk is dat we in een korte lus lopen, zodat iedereen op zijn of haar eigen tempo kan deelnemen. Iedereen is welkom!”

Programma

Datum: vrijdag 28 juni
Locatie: onthaal om 19u30 @ Korhaanstraat in Genk (parking KRC Genk)
Aanpassen testschoenen (Brooks Cascadia en Caldera 7 & HOKA Speedgoat 5, Mafate Speed 4 , Challenger 7, Tecton X2)
Initiatieles: samen lopen en trailstokken gebruiken in de praktijk
Afsluiten met een hapje en drankje

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.