Run To Walk Again mikt op dubbel aantal deelnemers

Op 13 en 14 september zullen opnieuw tientallen teams van lopers en handbikers een estafettetour houden langsheen verschillende Vlaamse revalidatiecentra in het kader van Run To Walk Again.

Marc Herremans en paralympiër Marieke Vervoort, peter en meter van de actie, gaven donderdagavond in Tongerlo het startschot van de campagne errond. Voor deze tweede editie mikt de organisatie op een verdubbeling van het aantal deelnemers.

De teams leggen tijdens hun aflossingsrace in totaal 337 kilometer af, waar ze naar schatting 29 tot 35 uur over zullen doen. Ze staan zelf in voor hun aflossingen en ook voor catering en begeleiding onderweg. Op die manier garanderen ze de veiligheid op de openbare weg én doen ze meteen aan teambuilding.

Elk van de teams wordt gevraagd om minstens 3.000 euro bij elkaar te sprokkelen via allerhande mogelijke activiteiten en sponsoring. Dat geld gaat naar de vzw To Walk Again, dat mensen met een fysieke beperking aan sport laat doen zonder financiële belemmeringen. “Zo worden ze zich bewust van hun mogelijkheden en krijgen ze zin in het leven”, aldus Marc Herremans, oprichter van de vzw.

Vorig jaar stonden bij de eerste editie al meteen 22 teams aan de start, wat uiteindelijk bijna 90.000 euro opleverde. De organisatoren denken dat aantal te kunnen verdubbelen. Er zal ook een BV-team van de partij zijn, met onder meer zangeres Natalia en presentatrice Erika Van Tielen en geleid door voormalig atleet Joeri Jansen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?