Run To Walk Again levert 81.896 euro op

De eerste editie van Run To Walk Again heeft in totaal 81.896,95 euro in het laatje gebracht voor To Walk Again. De stichting reikte twee wisselbekers uit onder de deelnemende ploegen.

De Run To Walk Again-wisselbeker werd uitgereikt aan team Jasper On Wheels, het team dat het hoogste bedrag aan fondsen inzamelde in de RunTWA estafettetour. Zij zorgden bovenop het inschrijvingsgeld van 3000 euro voor 5304,6 euro extra.

In de 3de editie van de Trofee Marc Herremans voor sporters en een organisatie die bewijzen dat een sportieve levensstijl ook mogelijk is met een fysieke beperking, ging de trofee in de categorie -21j naar Tom Loobuyck, bij de volwassenen naar Frank Van Linden en Sint-Lodewijk sleepte als organisatie de begeerde trofee in de wacht.

In de eerste editie van de Run TWA legden 22 ingeschreven teams 8 marathons af langs Vlaamse revalidatiecentra en dit met een gemengd team van lopers en een handbiker, goed voor ruim 337km. Zij engageerden zich om minimaal 3000 euro in te zamelen voor de werking van To Walk Again. Zowel het enthousiasme van alle teams bij de deelname als het uiteindelijke resultaat van de fondsenwerving steunt de organisatie om verder te gaan met de RunTWA. De tweede editie is dan ook al gepland voor 13 en 14 september 2013.

“Vanuit Sporta wil To Walk Again ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen met een fysieke beperking aan sport kunnen doen zonder financiële belemmeringen. En dat vraagt middelen. Met de inzameling van de RunTWA-teams zal o.m. gezorgd worden voor jongerenkampen, initiaties zeilen en paardrijden en avontuurlijk reizen” zegt een tevreden Jo Schreurs, directeur van Sporta.

“Voor de 3de maal op rij ben ik enorm onder de indruk van het optimisme en het doorzettingsvermogen van alle genomineerden”, zegt Marc Herremans, stichter van To Walk Again. “Zij zijn een echt voorbeeld voor alle mensen met een fysieke beperking. Ik hoop dat de Trofee voor de winnaars een blijvend aandenken mag zijn aan de reeds afgelegde weg en een stimulans om op de ingeslagen weg verder te gaan”, sluit hij af.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?