Run for Think-Pink ook in de hoofdstad

Met Run for Think-Pink kan je je voorbereiden op en deelnemen aan loopevenementen, én tegelijk het goede doel steunen. Vanaf nu kan dat ook voor drie Brusselse evenementen.

Run for Think-Pink biedt in tien Belgische steden persoonlijke coaching en begeleiding aan om deelnemers zo goed mogelijk voor te bereiden op hun sportieve uitdaging. Ook onze hoofdstad wordt niet vergeten met de 20 km door Brussel op 18 mei, de Race for the Cure op 7 september en de Brussels (Half) Marathon op 5 oktober.

We weten niet wat borstkanker veroorzaakt. We weten wel dat er een aantal risicofactoren zijn waaronder onvoldoende bewegen. Een half uurtje per dag bewegen en sporten of drie uurtjes per week zijn voldoende om je risico op borstkanker aanzienlijk te verminderen. Daarom werkt Think-Pink samen met heel wat ziekenhuizen in België om borstkankerpatiënten te motiveren om meer te bewegen en te beginnen lopen.

De persoonlijke coaching en begeleiding wordt nu ook opengesteld voor iedereen die zich wil voorbereiden op een loopwedstrijd en er meteen een uitdaging wil van maken. Die persoonlijke begeleiding door een professionele coach en regelmatige groepstrainingen zijn immers belangrijk voor de motivatie.

Naast de sportieve voorbereiding dienen de deelnemers een minimum van 100 euro te verzamelen. Maar ze krijgen er een persoonlijke begeleiding, het inschrijvingsgeld voor het loopevenement naar keuze en een looptruitje voor in de plaats. En ze steunen uiteraard hiermee de strijd tegen borstkanker terwijl ze voor zichzelf als deelnemer hun conditie op peil brengen.

Op 20 februari om 19u is er een infomoment bij Trakks te Ukkel (Waterloosteenweg 1165). Daarna starten de tweewekelijkse groepstrainingen in Oudergem (Waversesteenweg 2057) tot eind september. Wie zich pas later op het jaar wil voorbereiden op de Race en op de (halve) marathon van Brussel is ook nu al welkom.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?