Ruim 6.000 lopers verwacht op Stadsloop De Gentenaar

Nu zondag 17 mei vindt de Stadsloop De Gentenaar plaats in de Gentse binnenstad. De Gentse loopklassieker bij uitstek verwacht ruim 6.000 deelnemers aan de start. Iedereen die wil, kan zich de dag zelf nog inschrijven.

DWARS DOOR DE BINNENSTAD

Het parcours loopt integraal door de binnenstad van Gent en net dat maakt de Stadsloop zo uniek. Na de start zetten de lopers koers richting Ketelvest. Van de Korte Dagsteeg gaat het verder naar de Vogelmarkt. Via de verkeersvrije binnenstad lopen de deelnemers naar het Emile Braunplein en het Stadhuis om vervolgens via de Onderstraat op de Lange Munt aan te sluiten. Daarna verkennen ze de omgeving van het Badhuis Van Eyck, de site Portus Ganda met de jachthaven en de Machariuswijk. Aan het einde van de 10 km passeren de lopers de Vooruit. De Stadsloop De Gentenaar heeft met andere woorden een verrassend parcours dat op geen enkel moment verveelt.

De start bevindt zich net als vorig jaar in de Sint-Amandsstraat, de finish ligt op het Sint-Pietersplein. De volledige Stadsloop De Gentenaar slingert 10 km door de stad. Daarnaast kunnen deelnemers ook een korter parcours van 5 km kiezen. Voor de jongste lopers is er de Chiquita Kids Run van 1 km met start en aankomst op het Sint-Pietersplein.

TOPLOPERS AAN DE START

De Arteveldestad mag weer heel wat toppers verwelkomen. Alexander Diaz Rodriguez en Ghirma Woldu zijn alvast in topvorm. Twee weken geleden bezetten ze de eerste en tweede plaats tijdens de Knokke 10K en vorige week zondag herhaalden ze die knalprestatie door ook in Dwars door Brugge in die volgorde over de finish te komen. Zondag zullen ze het opnemen tegen o.a. Kjell De Hondt, Angelo Van De Casteele en Jonas Roels. Bij de vrouwen wordt het een strijd tussen de winnares van vorig jaar Veerle Van Linden en Gwendolyn De Deyne, die vorige week de tweede plaats veroverde tijdens Dwars door Brugge.

MUZIEK EN MASSAGE

De Stadsloop De Gentenaar is er natuurlijk in de eerste plaats voor de duizenden recreanten. Langs de omloop worden ze aangemoedigd door verschillende muziekbands. Na de wedstrijd is het Sint-Pietersplein de place to be. De lopers kunnen er genieten van een deugddoende massage bij het Argenta Massage Team terwijl een dj voor de nodige sfeer zorgt op het bekende Gentse plein.

GOEDE DOELEN

Tijdens de Stadsloop De Gentenaar doen heel wat lopers hun duit in het zakje voor het goede doel. Dit evenement koos voor vzw Parantee, een Vlaamse sportfederatie die een innovatief en kwaliteitsvol sportaanbod op maat van personen met een fysieke, zintuiglijke of verstandelijke handicap organiseert. Deelnemers aan de Stadsloop De Gentenaar kunnen bij hun inschrijving vijf euro extra betalen en zo vzw Parantee steunen. Uiteraard kan je je ook voor een ander goed doel inzetten. Zo zal bokskampioen Junior Bauwens samen met enkele vrienden van de boksclub de 10 km lopen voor Handicap International.

Inschrijven voor alle afstanden kan zondag vanaf 11u op het Sint-Pietersplein in Gent.

Programma en praktische info

13u30: Chiquita Kids Run 1 km (6 – 12 jaar)

14u00: Stadsloop 5 km

15u00: Stadsloop De Gentenaar 10 km

Vertrek alle afstanden: Sint-Amandsstraat

Aankomst alle afstanden: Sint-Pietersplein

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?