RS Lab organiseert Barefoot Day

Runners Service Lab organiseert nu zaterdag in zijn vestiging in Zwijndrecht een Barefoot Day. Je kan er het barefootgevoel aan den lijve ondervinden.

Schoenen voor natural running zijn steeds opvallender aanwezig in de loopwinkels. Geen stevige zolen meer, maar schoenen waarmee je loopt alsof je op blote voeten staat.

De trend waaide uit de Verenigde Staten over en kent zowel voor- als tegenstanders. Volgens de ene loper ontwikkel je er een meer ‘natuurlijke’ looptechniek mee, waardoor de kans op blessures verkleint. De bedoeling is eerder op de voorvoet dan op de hiel te landen, wat de gewrichten minder zou belasten. Anderen beweren dan weer dat de minimalistische schoenen net spierblessures kunnen veroorzaken die gewone loopschoenen voorkomen.

Je kan zelf een mening hierover komen vormen op de Barefoot Day in RS Lab Zwijndrecht nu zaterdag 17 maart tussen 9u en 18u. De hele dag door zijn er introducties van Merrell en Fivefingers. Om 10u, 12u, 14u en 16u zijn er ook georganiseerde loopsessies van Merrell.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?