Rotterdamse politici in de bres voor lopers

Met de marathon in aantocht vraagt de PvdA, de grootste politieke partij van Rotterdam, om extra aandacht voor de hardlopers in de stad.

Wordt Rotterdam een paradijs voor de loper? (foto belga)
Zo pleit de PvdA voor het markeren van looproutes in de stad, het aanbrengen van kilometerafstanden op het wegdek voor intervaltrainingen en het plaatsen van fonteintjes met schoon drinkwater.

Het PvdA-raadslid Mathijs van Muijen, samen met veel collega-politici en schepenen ook fervent hardloper, is vol vertrouwen over het plan. Hij rekent op financiële steun van zowel de dienst sport en recreatie als marketing.

“Vele duizenden Rotterdammers zijn volop aan het trainen voor deze loopevenementen. De voorzieningen in de stad kunnen echt beter voor hardlopers. We willen bijvoorbeeld de hardlooproutes markeren langs de bruggen van de Maasboulevard, de Van Brienenoordbrug, via het stadion naar de Maastunnel“, zegt van Muijen in het Algemeen Dagblad.

“Ook moet je onderweg in Rotterdam schoon water kunnen drinken. Zo willen we fonteintjes bij de Maastunnel, de Maasboulevard, de Van Brienenoordbrug en de Kralingse Plas waar heel veel wordt gelopen.”

De partij heeft het plan voorgelegd aan het stadsbestuur, die er nog op moet reageren.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?