Rotterdam loopt 241.733 euro bijeen tegen kanker

Deelnemers aan de 35ste NN Marathon Rotterdam hebben een indrukwekkend bedrag bijeengebracht voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Dankzij verschillende acties brachten de lopers liefst 241.733 euro bijeen voor het officiële goede doel.

Marathon-directeur Mario Kadiks overhandigde zondag op de Coolsingel een cheque met dat bedrag aan Nadia Ameyah, directeur van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. “Nooit eerder werd zo veel geld ingezameld voor het officiële goede doel van onze marathon. Er is een topprestatie geleverd door iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen om dit schitterende bedrag te kunnen aanbieden aan het Wereld Kanker Onderzoek Fonds”, aldus Kadiks.

Deelnemers konden op verschillende manieren geld doneren aan het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Door een bijdrage te storten bij inschrijving, door zich aan te sluiten bij het team van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds en niet in de laatste plaats door mee te doen aan een inspirerende actie van Sysmex, een internationaal bedrijf dat onder meer apparatuur levert aan ziekenhuislaboratoria.

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds stuurt, stimuleert en financiert innovatief en vooraanstaand wetenschappelijk onderzoek dat is gericht op de preventie en overleving van kanker door middel van voeding, gewicht en lichaamsbeweging. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds helpt ook mensen keuzes te maken in hun leefstijl die het risico op kanker kunnen verlagen.

Nadia Ameyah, directeur van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds: “Wij feliciteren alle deelnemers aan de marathon met de mooie prestaties en danken iedereen die een bijdrage heeft geleverd voor de preventie van kanker. Deze fantastische bijdrage maakt meer wetenschappelijk onderzoek en gezondheidsvoorlichting mogelijk.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?