Roos Van Acker: ‘Lopen maakt de strever in mij los’

"Eigenlijk loop ik niet zo graag in de zon..." En toch hebben we haar op de cover van onze zomerspecial gekregen! Roos Van Acker vertelt in het julinummer van running.be magazine over hoe lopen de strever in haar losmaakt.

“Eigenlijk loop ik niet zo graag in de zon en hier in het Mechelse Vrijbroekpark kan je heerlijk tussen de bomenrijen een aantal rondjes lopen”, steekt Roos van wal. Of ze daarom toch nog in een lange broek rondloopt ondanks deze temperatuur? We moeten het gelukkig niet op de vrouw af vragen. Ze licht zelf toe: “Ik loop eigenlijk nooit met korte broek. Puur principieel.” En dan lacht ze: “Grapje. Ja, ik weet het, soms ben ik een rare. Maar echt, ’t is waar.”

Hoe vaak kom je hier lopen?
Roos Van Acker: “Ik ben eigenlijk nog maar een tweetal maanden echt terug aan het lopen. Ik probeer nu toch elke week twee keer te trainen. Telkens iets in de richting van een uur? (twijfelt) of ben ik mezelf nu wat aan het overschatten? Eén ding is zeker, ik wil mijn niveau dringend weer wat opkrikken. Het lukt me jammer genoeg niet elke week. Maar de goede intenties zijn er wel!”

Ben je een competitieve loper?
“Euhmmm, dat is een moeilijke. Ik wil mijn tijd wel stevig verbeteren in de komende maanden?”

Hadden jullie met de band Eden in 2000 geen single met de titel Speed? Ik citeer: “The harder you try, the more you lose, / Stop fooling yourself again / The harder you try, the more you lose, / Stop fooling yourself again.”
“Haha! Inderdaad al even geleden! Maar als ik dat goede ritme weer heb, dan ga ik hier aan de vaart lopen. Kilometers maken met de nodige beats in mijn oren. Dan wil ik wel muziek. Dus ja, ik ben toch wel een beetje competitief. De keren dat ik met iemand samenloop heb ik trouwens de slechte gewoonte van die persoon te willen overtreffen. Ik geef het toe, ik ben een strever (lacht).”

“Zelf ben ik sinds mijn studies een veel te los-vaste relatie met sporten aangegaan en daar wil ik wel wat verandering in brengen. Een beetje die sportieve Roos van vroeger terughalen. Nu ik eraan denk: tijdens de zomervakanties deden mijn zus en ik ook nog omnisportkampen en atletiek. Ik deed dat allemaal wel graag, op het – no disrespect – weinig spectaculaire korfbal na. In atletiek was ik best wel goed in de langere nummers. Dat explosieve van de spurt had ik niet. Dat houd ik voor in mijn relaties (lacht). En nu we het daarover hebben… Een man mag voor mijn part best wel wat sportief zijn. Zoiets geeft toch een zekere zin aan je leven. Kan me niet schelen welke sport, hoor. Ik kan me niet inbeelden dat ik met iemand samen zou zijn die a-sportief is. Correctie: dat kan ik wel, maar dat heeft niet lang geduurd (lacht)!”

Lees het volledige interview in het julinummer van running.be magazine!

running.be magazine
Roos Van Acker over hoe lopen de strever in haar losmaakt, lopen met Christophe Deborsu over de taalgrens en op de Citadel van Namen, de zomerspecial met de sportdrankentest, tips om je te wapenen tegen de warmte, loopboeken voor in de reiskoffer, do’s & don’ts over lopen op vakantie, festivalsfeer in de fitnesszaal met Glowrobic, de 24u aan de Belgische en Braziliaanse kust, een twaalfwekenschema van Paul Van Den Bosch voor de Belfius Brussels Half Marathon, de muzieklooplijstjes van Studio Brussel, Belgen aan het word over hun marathon op de Chinese Muur, Elodie Ouedraogo over barefoot running, en nog veel meer in het nieuwe running.be magazine, dat vanaf donderdag 26 juni in de winkel te verkrijgen is!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?