Ronde van Noorderwijk zorgt voor week loopplezier

Terwijl heel de wereld in de ban is van de Olympische Spelen, is Herentals en omgeving dat van de Ronde van Noorderwijk. Al voor de 36ste keer worden daar een week lang loopwedstrijden gehouden in de verschillende wijken.

In de Ronde van Noorderwijk nemen lopers uit veertien verschillende wijken van de Herentalse deelgemeenten het een week lang tegen elkaar op. Elke avond om 19u is een andere buurt gastheer voor de wedstrijden.

Op de eerste manche maandagavond in Morkhoven daagden er in totaal liefst 500 deelnemers op. Voor elke leeftijdsgroep was er wel een aparte categorie. Naast het parcours stonden nog eens een veelvoud supporters, want waar het tijdens de wedstrijden rivaliteit troef is tussen de verschillende wijken, is er daarbuiten plaats voor verbroedering.

Net zoals in Londen overheerst in Noorderwijk de olympische gedachte dat deelnemen belangrijker is dan winnen. De snelste loper mag de volgende keer wel een gele leiderstrui aantrekken. En alle andere finishers krijgen aan de meet een een dikke appelsien als troostprijs.

Zondag wordt de Ronde afgesloten in het plaatselijke Prinsenpark met de traditionele optocht van de vlaggen van de verschillende wijken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?