Rik Ceulemans: ‘Ekiden is ideale team-building’

Op 26 september lopen honderden teams in groepverband een marathon op de Acerta Brussels Ekiden. Rik Ceulemans kijkt alvast uit naar het event, dat volgens hem dé ideale team-building is.

Rik Ceulemans is er graag bij op de aflossingsmarathon. (foto acerta brussels ekiden)
Ceulemans zakt naar eigen zeggen met de volle goesting af naar het Koning Boudewijnstadion. “Ik doe altijd graag mee aan de Ekiden. Het is ook de enige wedstrijd waaraan je als team kan deelnemen en eens een keer iets anders is altijd leuk.”

Ceulemans is niet aan zijn proefstuk toe wat betreft de aflossingsmarathon. Vorig jaar was hij met zijn Nike Team nog goed voor de zege in Brussel en hij nam met de nationale ploeg zelfs al drie keer deel aan de originele Chiba Ekiden in Japan.

“Dat zijn stuk voor stuk onvergetelijke ervaringen”, gaat Ceulemans verder. “In Japan is lopen de grootste sport en dat merk je heel goed aan de wedstrijd, die daar georganiseerd wordt ter gelegenheid van de nationale feestdag. Tienduizenden mensen staan er dan naast het parcours met vlagjes te zwaaien. Je weet niet wat je meemaakt.”

“In België staan we nog niet zo ver, maar de Acerta Brussels Ekiden neemt wel jaar na jaar toe qua grootte en deelnemers. De sfeer in het Koning Boudewijnstadion is dan ook erg speciaal. Je krijgt niet elke dag de kans om daar een rondje te lopen en zeker nu wordt het interessant om de nieuwe piste eens te testen.”

Het parcours moet volgens Ceulemans zeker niet onderschat worden. “Buiten het Boudewijnstadion wacht al meteen een lange klim tot aan het Jubelpark en ook bij de terugkomst kan je nog eens goed in het rood gaan. Het is best wel een pittige omloop.”

“Al bij al is het een erg ontspannende wedstrijd, al wil je natuurlijk niet onderdoen voor je collega’s. Je merkt ook dat de Ekiden enorm veel bedrijven aanspreekt. Het is dan ook de ideale team-building. Eerst als groep een sportieve prestatie neerzetten en daarna samen een pint pakken. Zo leer je elkaar eens op een andere manier kennen.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?