ReportageKnooplopen aan de kust

Wie deze zomer naar zee trekt, mag zijn loopschoenen zeker niet vergeten. Op basis van de drie wandelknooppuntenroutes aan de kust stippel je gemakkelijk zelf een route uit. Running.be magazine ging op verkenning!

Op www.wandelknooppunt.be staan tegenwoordig al meer dan 7.600 km wandelwegen, verspreid over het Vlaamse land. Enkele honderden kilometers daarvan vind je aan onze kust. Het wandelknooppuntennetwerk is een netwerk van genummerde paaltjes. Rood-witte bordjes leiden je van knooppunt naar knooppunt. Opgelet, er staat niet bij elk kruispunt een bordje, maar in de praktijk blijkt het niet zo moeilijk om op het juiste parcours te blijven. Toch is het altijd handig om een printje van het parcours mee te nemen.

Een eigen parcours uitstippelen is kinderspel. Op de website vind je een kaart waarop je eerst uit de verschillende netwerken eentje kiest. Dan bepaal je zelf een startplaats door een knooppunt aan te klikken en zo ga je verder van knooppunt naar knooppunt. Ben je helemaal klaar, dan druk je het parcours af of download je het.

Aan zee heb je de keuze uit drie netwerken. Van noord naar zuid: Het Zwin, de Kustwandelroute en de Westkust. Running.be magazine stelt je per locatie enkele routes voor. Je vindt ze in de extra dikke zomerspecial, nu in de winkel!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?