Ren voor je leven: wie 1 uur loopt, leeft 7 uur langer

Dat is de uitkomst van een nieuwe studie gepubliceerd in Progress in Cardiovascular Disease. Hoe ver of hoe snel je loopt, maakt niet uit volgens de wetenschappers van de universiteit van Iowa.
Door twee uur per week te lopen, kan je volgens het onderzoek je leven met zo’n drie jaar verlengen (7 uur per loopsessie van 1 uur). Bij de onderzochte personen bleek de kans op een vroegtijdig overlijden te verlagen met zo’n 25 tot 40 procent omdat ze begonnen te lopen.
Dit geldt ook voor mensen die roken, drinken of aan overgewicht lijden. De onderzoekers beweren dat als elke niet-loper zou beginnen te lopen, er 16% minder vroegtijdige doden zouden vallen, en 25% minder hartaanvallen zouden plaatsvinden.
Hoe het komt dat lopers langer leven is nog niet helemaal duidelijk, maar wetenschappers zeggen dat het waarschijnlijk komt omdat ze minder last hebben van een hoge bloeddruk en extra buikvet. Moet je nu extra lopen om onsterfelijk te worden? De wetenschappers geeft aan dat er rond vier uur per week een plateau ontstaat en dat de voordelen niet groter worden als je daarboven gaat.
Bekijk de resultaten van het onderzoek hier.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?