Regenachtige 10 Miles de Charleroi opent ENGIE Running Tour

Ziezo! De ENGIE Running Tour 2020 is officieel van start gegaan. De eerste manche was in het Zwarte Land rond Charleroi, voor de 10 Miles de Charleroi.

De 10 Miles werd een duel tussen Bernard Pierrick en Valentin Poncelet. Uiteindelijk haalde Bernard het, met 50’17”. Poncelet moest het in de sprint afleggen tegen zijn concurrent. Bij de vrouwen was de overwinning duidelijker: Alexandra Tondeur had een voorsprong van ruim twee minuten op haar eerste concurrente.

Voor de diehard sportliefhebber is Tondeur een bekende naam. De atlete uit Court-Saint-Etienne is wereldkampioene op de triatlon lange afstand bij de ITU. Zij zag net als vele andere deelnemers af door het regenweer. Toch kwamen nog 2000 deelnemers op de race af!

De 5 Miles werd een prooi voor Christian Nemeth, ook na een duel. Hij haalde het van Younes Kouza in 20’36”. De dames kregen Virginie Henin als overwinning. Haar tijd was 24’18”.

Geen uitslagen op de Alpro Kids Run, maar wel heel veel fun voor de kids die zich anderhalve kilometer mochten uitleven. Alle parcours brachten een ode aan de leukste plekjes van Charleroi.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?