Regen noch wind temperde enthousiasme op DH Namur Urban Trail

1200 personen trotseerden vol enthousiasme en met goed humeur de regen en koude om deel te nemen aan de 4de editie van de DH Namur Urban Trail, een event dat zowel op sportief als cultureel vlak de gelegenheid biedt om elk hoekje van de Waalse hoofdstad te ontdekken.

Voor de eerste keer dit jaar, konden ook wandelaars aan de DH Namur Urban Trail (11,5 km) deelnemen. Zij stonden met een kleine honderd aan de start. Zowel wandelaars als lopers konden opteren om een korter parcours van 6,3 km te volgen, wat het event toegankelijk maakte voor iedereen. Toch koos de grote meerderheid voor de langere afstand.

Aan de start van het Centre Adeps ‘La Mosane’ in Jambes, passeerden de deelnemers 11 plaatsen van Namens erfgoed. Zo, bestormden ze onder meer de gekasseide hellingen van de Citadel, ontdekten ze het kruitmagazijn alvorens naar het Justitiepaleis of een andere mythische plaats, als het kantoor van de burgemeester, te trekken. Ook het oude klooster ‘Couvent des Célestines’, waar vandaag het kabinet van het Waalse Gewest gevestigd is, maakte deel uit van het parcours. Slechts een greep uit de vele symbolische plaatsen die de Urban trail omvatte.

Op het evenement werden er geen tijden geregistreerd. Het plezier om de stad te ontdekken kwam op de eerste plaats! De deelnemers kregen naast een uniek t-shirt met de kleuren van het event ook een stevig ontbijt aangeboden door Delhaize.

Als je ook wil deelnemen aan een geheel nieuwe en originele ervaring, schrijf je dan alvast in voor de volgende Urban Trail op 9 december in Mechelen, een nocturne. Er blijven niet veel plaatsen meer over, dus aarzel niet te lang!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?