Regel bij deze loopclub: ‘Verboden om te snel te lopen’

Een sportwinkel die wekelijks looptochtjes organiseert. Dat ruikt naar een slimme commerciële zet. Onze redacteur trok zijn loopschoenen aan, maar kwam niet thuis met een paar sokken of een nieuw sporthorloge. Wel met leuke anekdotes en potentiële loopvrienden.

Het idee van een sportwinkel die lopers met commerciële bedoelingen bijeenbrengt, komt bij mij nooit op. Patrick Van Abbeny is uitbater van Addict Store en de drijvende kracht achter het concept: “Natuurlijk is het leuk dat je als ondernemer op een positieve manier een breder platform bereikt, maar hier staat de belevingsfactor voorop.” Sporters beleven meer, de hashtag van Sport Vlaanderen, loert de hele tijd om de hoek.

Verboden te snel te lopen! Het devies van uitbater Patrick klinkt misschien wat streng, maar de oud-voetballer van Beerschot én Wilrijk wil daarmee vooral over de goede sfeer waken. Ook opleiding en verdiensten verdwijnen als je je loopschoenen aantrekt. De 65-jarige Luc, die elf maanden per jaar op Mauritius vertoeft en met deze loopclub op pad gaat als hij in België is: “Kijk, zelfs de magistrate gaat met het gewone volk lopen.” De magistrate, dat is Marie. Als advocaat vennootschapsrecht kan Luc zijn zaakjes zonder problemen in Mauritius regelen. Annick is dan weer bediende in de diamantsector, terwijl David voor de Vlaamse overheid werkt.

De volledige reportage over deze loopclub lees je in ons maartnummer (nu in de winkel) of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?