Regassa wint marathon van Eindhoven

Tilahun Regassa heeft de 31ste De Lage Landen Marathon Eindhoven gewonnen. De Ethiopiër finishte na 2 uur 6 minuten en 21 seconden. Een recordaantal lopers nam deel.

Leonard Patrick Komon, wereldrecordhouder op de 10 en 15 kilometer, had als ambitie om tijdens zijn debuut op de marathon een parcoursrecord neer te zetten. Maar na een versnelling van de tempomakers in de tweede ronde van het parcours kon toploper Komon niet meer mee met de race.

Regassa, de winnaar van de Rotterdam Marathon in 2013, liep lange tijd op het schema van zijn persoonlijke record van 2.05.27 uur, maar kon in de laatste kilometers het tempo niet vasthouden. Jonathan Maiyo (KEN) werd op 26 seconden tweede, gevolgd door Alfers Langat (KEN) in een tijd van 2.07.11.

Bij de vrouwen was de zege voor de Poolse Iwona Lewandowska, zij haalde het in 2:28:33 uur. De organisatie heeft een recordaantal deelnemers aan de start mogen ontvangen. De exacte cijfers waren om 17u nog niet binnen, maar de organisatie schat dat er 19.500 deelnemers gestart zijn.