Reebok viert 25 jaar Ventilator

In 1990 lanceerde Reebok een van zijn meest tijdloze running designs ooit: de Ventilator. Dit jaar viert dit klassieke, iconische model zijn 25ste verjaardag.

Het gebruik van Hexalite-technologie zorgde voor meer comfort en betere schokopname, en maakte de Ventilator een schoen voor de snellere en lichtere loper. De duurzame, logge zool werd ontworpen om standvastige aandrijving tijdens het rennen te verzekeren, dit voor zowel op een harde als op een zachte ondergrond. De zichtbare boog in het midden van de schoen werd zodanig geplaatst dat het voor een optimale controle van bewegingen zorgde.

De naam Ventilator stamt af van de ventilerende zijkanten die ademend en afkoelend werken. De schoen liep zijn tijd vooruit en 25 jaar later is het een echte klassieker geworden. De nog steeds lichte schoen wordt tegenwoordig gebruikt als streetwear en niet meer als een loopschoen.

Om het 25-jarige bestaan van de Ventilator te vieren, zullen drie van de originele kleuren verschijnen in hun natuurlijke vorm; steek voor steek en perfect op elkaar afgestemde kleuren voor authenticiteit. De eerste Ventilator Vintage wordt in januari gelanceerd.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?