Reebok lanceert ‘energiedrank voor je voeten’

Volgende maand brengt Reebok de ZigTech op de markt. Deze nieuwe loopschoen met een opvallende uiterlijk wordt door de makers omschreven als een "energiedrank voor je voeten".

De opvallende ‘zigs’ zorgen voor een horizontale energietransfer. (foto reebok)
Reebok lanceerde de ZigTech in aanloop naar de Superbowl aan boord van een jacht in Florida in aanwezigheid van enkele American Football-sterren die de schoen al uitgebreid getest hebben tijdens hun looptrainingen.

Reebok hypt de ZigTech als de technologisch meest geavanceerde loop- en trainingsschoen van het ogenblik. Hij moet atleten toelaten langer te kunnen trainen omdat het minder druk uitoefent op de belangrijkste spieren.

De opvallend gekleurde zigzag-zool is ontworpen om de impact van de landing van de hiel beter te absorberen en zo een “energiegolf” doorheen de schoen te sturen die de drager vooruit helpt.

“De traditionele energiereturn is enkel gefocust op de verticale impact”, zegt Ex-NASA-ingenieur Bill McInnis, die leiding geeft aan de Advance Technology-divisie van Reebok. “De ZigTech daarentegen is ontworpen voor een horizontale energietransfer door de ‘zigs’, zodat de atleet de energie terugkrijgt in de voorvoet.”

De Reebok Zigtech ligt in maart in de winkels en moet 100 dollar (ongeveer 72,5 euro) kosten.

Bekijk de tv-commercial van de Reebok ZigTech op Youtube:

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?