Redacteur running.be loopt 100 km op blote voeten (in plaats van 8000)

Onze collega Raf De Smet heeft deze week de kracht van sociale media mogen ervaren. Een onschuldige oproep op zijn Facebook-account liep dankzij enkele ex-collega's nogal uit de hand.

“Genoeg barefoot-marathons voorlopig. Ik ga een grotere uitdaging aan. Per like op dit postje, loop ik 1 kilometer barefoot. Eens kijken hoe ver we geraken. Dus kom maar op met die duimen!”

We schrijven zondagavond 28 februari wanneer Raf dit op zijn Facebook post. Trouwe lezers weten dat Raf sowieso al vaak blootvoets loopt, maar nu wou hij zijn grens een beetje verleggen. Onze collega had gedacht aan zo’n 100 likes te komen, maar in de loop van de week ontplofte zijn account min of meer. Ondertussen heeft hij al een kleine 8000 likes verzameld, met dank aan enkele ex-collega’s van een reclamebureau.

8.000 kilometer, dat is zowat het equivalent van de afstand tussen Brussel en Peking. Maar omdat 8000 kilometer onafgebroken lopen – blootvoets of niet – nogal redelijk onverantwoord is, heeft Raf zijn limiet toch maar op 100 kilometer gelegd. Een concrete datum voor deze onderneming heeft hij nog niet. Vermoedelijk wordt het iets voor eind april – begin mei.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?