Recreanten sprinten voor goed doel op Memorial

Op de Belgacom Memorial Van Damme lopen 16 onbekende Vlamingen vrijdag de 100 meter van hun leven voor een goed doel. Kim Gevaert gaf hen enkele sprinttips. Bekijk de beelden!

De Belgacom Memorial Van Damme heeft een traditie op het gebied van het steunen van verschillende goede doelen. “Samen met Studio Brussel kwamen we op het idee om De 100 m van je leven in het leven te roepen”, zegt Ann Bossers, account manager bij Golazo Sports, de organisator van de Memorial. “Na de oproep op de radio stroomden de kandidaturen binnen. Uiteindelijk moesten we uit 1.228 inschrijvingen zestien mensen kiezen, geen makkelijke opdracht.”

De mannen- en vrouwenrace wordt afgewerkt in het voorprogramma net na de openingsceremonie. Wie als eerste finisht, mag van Lotto 500 euro overmaken op de rekening van een goed doel naar keuze. De tweede krijgt 400 euro, de derde plaats levert 350 euro op. Het bedrag gaat vanaf dan per plaats met 50 euro omlaag.

TRAINEN MET KIM GEVAERT

De zestien lopers kregen in aanloop naar hun moment de gloire de steun van niemand minder dan Kim Gevaert. De ex-topatlete gaf twee trainingssessies aan de deelnemers. Ze gaf hen de laatste tips and tricks mee voor een snelle tijd op de piste, waar enkele uren later Usain Bolt zal knallen.

“Uiteraard zijn twee trainingssessies niet voldoende om een recreatieve loper volwaardig om te tunen tot een spurtbom op de 100 meter”, zegt Gevaert. “Ik heb voornamelijk de nadruk gelegd op het uit de startblokken schieten. Op televisie lijkt dit niet moeilijk, maar met een foute techniek kan je hiermee tijd verliezen in plaats van winnen. Het was mijn opdracht om de lopers het nodige vertrouwen te geven in hun start.”

“Een ander werkpunt was de deelnemers goed hun armen te laten gebruiken. Vaak zie je bij ongeoefende lopers dat de ledematen heen en weer vliegen. Een correcte zwaaitechniek kan heel wat tijdswinst opleveren”, weet de voormalige leading lady van de Belgische atletiekwereld, die gokt op een hoge 14 of lage 15 seconden als beste tijd van de deelnemers.

Lees het volledige artikel in het septembernummer van running.be magazine, dat vanaf donderdag 5 september in de winkel ligt.

running.be magazine
Tom Waes over zijn haat-liefdeverhouding met lopen, het mooiste loopplekje van Vlaanderen, de loopkousentest, stad & groen in GvA Dwars door Mechelen, een sfeerverslag van de Marathon du Mont-Blanc, 500 Belgen in Berlijn, tips voor een snelle(re) 10 km, snoepen & lopen, hoe omgaan met agressieve honden, de nieuwe sportmoderubriek van Elodie Ouedraogo, fitnessrage Insanity getest, en nog veel meer in het nieuwe running.be magazine, dat vanaf donderdag 5 september in de winkel te verkrijgen is!
 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?