Records sneuvelen op Grand Jogging de Verviers des AP

Meer dan 3000 lopers op de Grand Jogging de Verviers des AP en meer dan 650 op de Start to Run 5 km. Verviers mocht een nieuw deelnemersrecord optekenen en ook de toeschouwers waren weer massaal op post!

Verviers staat elk jaar weer garant voor een groot loopfeest. Het grootste feestvarken was Olivier Pierron en dat dankzij een formidabele demarrage op de Rue Pied Vache. Zesvoudig winnaar Guy Fays was het snelst gestart aan de Grand Jogging de Verviers des AP, maar moest achteraf bekennen dat hij misschien net iets té snel aan de 13 km lange opdracht begonnen was.

Op de beklimming van de Rue Pied Vache werd de 44-jarige Fays voorbij gesneld door de 15 jaar jongere Olivier Pierron. Tegen de demarrage van Pierron was geen kruit gewassen. Hij verzwakte geen moment en had op de meet bijna 1 minuut voorsprong op Fays. Pierron schreef de Grand Jogging de Verviers des AP voor het eerst op zijn naam en won in 42 minuten en 28 seconden.

Fays legde in 43’23” beslag op de tweede plaats. Arnaud Renard (43’26”) mocht als derde mee op het podium. Patrick Dortu (44’05”) en Frederic Collignon (44’06”) vervolledigden de top-5. In totaal namen 3011 lopers deel aan de Grand Jogging de Verviers des AP. De snelste vrouw was Isabella Sluijsmans. Zij won in 50’54”.

Met een temperatuur van 19 à 20 graden was het zondagnamiddag om 15u aangenaam loopweer. Wie het toch nog te warm had, kon afkoeling zoeken onder de sproeikoppen die op strategische posities op het parcours geplaatst waren.

Twee uur voor de Grand Jogging over 13 km was er al de Start to Run 5k. 652 lopers gingen de uitdaging aan. Paolo Straet (18’06”) en Sarah Meissner (21’41”) waren de snelsten.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?