Recordopkomst voor Acerta Brussels Ekiden

Nu zaterdag 26 september vindt de 6de editie van de Acerta Brussels Ekiden plaats in en rond het Koning Boudewijnstadion. De Acerta Brussels Ekiden is een aflossingsmarathon die gelopen wordt met 6 lopers per team. In teamverband overbruggen ze de marathonafstand.

Met de Tasuki onder het Atomium. (foto Alain Buyck)
Afstanden in loopvolgorde: 5 km + 10 km + 5 km + 10 km + 5 km + 7,195 km (totaal 42,195 km).

Alle ploegen starten samen om 13.00 u. Olympisch kampioene Tia Hellebaut zal het startschot geven. Acerta is één van Tia’s partners. Aflossingen gebeuren niet met een stok, maar met een Tasuki, een aflossingslint dat om het lichaam wordt gedragen.

620 teams van 6 lopers zijn ingeschreven. Dat zijn er 130 meer dan vorig jaar. Daarmee behoort de Brusselse Ekiden tot één van de grootste ter wereld. Vooral de toename in bedrijventeams, dit jaar zijn dat er meer dan 300, is opmerkelijk. Voor deze teams werd een nieuwe competitie voor HR-afdelingen en directieteams in het leven geroepen. Het snelste HR- en directieteam mogen achteraf, samen met Tia Hellebaut en Wim Vandeven, de voeten onder tafel steken voor een exclusief diner.

Met kleppers als Hans Janssens en Rik Ceulemans is ook dit jaar het Nike team topfavoriet bij de mannen. De Nike mannen wonnen vorig jaar in een scherpe 2u08m11s. Concurrentie moet er vooral komen van de Oromia’s, een ploeg met lopers uit de Ethiopische regio Oromia. Met Dame Tasama en Abdi Nagasaa in de ploeg, kunnen zij het Nike behoorlijk lastig maken.

Bij de vrouwen verwachten we een open strijd tussen DCLA (met o.m. Elke Van Hoeymissen en Sylvie Ameloot) en het Nike Team (met o.m. Selien De Schryder en Jana Van Wabeke).

Voor de atletiekclubs geldt de Ekiden als nationaal interclub kampioenschap. Favoriet bij de mannen zijn KAA Gent en Eendracht Aalst en bij de vrouwen DCLA.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?