Recordeditie voor Ultra-Trail du Mont-Blanc

De elfde The North Face Ultra-Trail du Mont-Blanc werd een heuse topeditie. Zowel bij de mannen als de vrouwen werd het parcoursrecord van de tabellen geveegd.

Bij de mannen ging de 25-jarige Fransman Xavier Thevenard met de overwinning naar huis. Hij legde de 168 km en 9.600 hm af in een indrukwekkende recordtijd van 20u34:57, meer dan een minuut sneller dan het parcoursrecord van Kilian Jornet. Thevenard werd op het podium geflankeerd door twee Spanjaarden, Miguel Heras en Javier Dominguez.

Rory Bosio schreef geschiedenis door de eerste vrouw te zijn die zich in deze race ooit tussen de mannelijke top 10 schaarde. Met haar zevende plaats overall en de winst bij de vrouwen in 22u37:26 verpletterde ze het oude record van de Amerikaanse Krissy Moehl met meer dan twee uur!

The North Face Ultra-Trail du Mont-Blanc vond van 26 augustus tot en met 1 september plaats in het Franse Chamonix. De race bleef voor het eerst gespaard van slechte weersomstandigheden en parcoursinkortingen. Van de 2.469 deelnemers haalden er 1.686 de eindmeet.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?