Recordeditie van Liège 10km

Zondagvoormiddag is in Luik de Liège 10km gelopen. 5.000 deelnemers zorgden voor een recordeditie.

Het regende in Luik, maar dat zorgde voor ideale loopomstandigheden. Aan de 3 km deden bijna 1600 lopers mee waarbij veel studenten uit de Luikse scholen. De veertienjarige Antoine Senard won bij de jongens voor Brice Degey en Jeremy Jeukens. Bij de meisjes ging de zege naar de vijftienjarige Caroline Baudinet. Plaatsen twee en drie waren voor Marie Vandormael en Lali Remy.

Meer dan 3300 sportievelingen trotseerden de 10 km. Régis Thonon haalde het bij de mannen in een supertijd van 30’09” voor Lahlal El Hassane op 21 seconden en Gudisa Fita Ayanom op 40 seconden. Bij de vrouwen was Martine Detrez de beste in 37’56” voor Delphine Thirifays in 38’29” en Mary Laure Close-Lux in 38’41”.

Achteraf toonde iedereen zich tevreden. De Liège 10km heeft een grote toekomst voor zich en is op weg een echte klassieker onder de loopwedstrijden te worden. Het parcours is bovendien erg aantrekkelijk met enkele bijzondere passages. De bedoeling is om zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen. De scratch tussensprint 1 km zorgde voor een leuk intermezzo met de snelste loper na 1000 meter.

Na de finish werd de top drie bij de mannen en vrouwen van elke categorie beloond met een medaille. Alle deelnemers konden ook genieten van AA Drink, een versnapering en hadden zelfs de mogelijkheid om een massage te nuttigen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?