Recordeditie ondanks regen

Wisselvallig weer voor Kortrijk Loopt, maar dat weerhield er de deelnemers niet van om aan de start te verschijnen. Meer zelfs, 3100 lopers zorgden voor een recordopkomst.

Om de Sinksenfeesten sportief af te sluiten werd al voor de 8ste keer op rij Kortrijk loopt/Think-Pink Ladies Run georganiseerd. 3100 deelnemers kwamen er op af en dat was een record. In totaal waren er maar liefst 500 deelnemers meer dan vorig jaar.

De buien zorgden ervoor dat de lucht vol zuurstof zat. Naar het einde toe konden de deelnemers napraten bij brede opklaringen. Er kwamen ongeveer evenveel mannen als vrouwen aan de start.

De race bij de vrouwen stond in het teken van Think-Pink, de nationale borstkankercampagne, die zich inzet om mensen meer bewust te maken van borstkanker. Ook de ‘baanbrekers’, de ex-borstkankerpati├źnten, liepen hun 5 kilometer vlot uit.

De sportieve afsluiter van de Sinksenfeesten bracht ook veel toeschouwers op de been. Zij zagen de deelnemers aan de 5k aankomen op de Grote Markt, de deelnemers aan de 11k moesten nog terug naar de Sportcampus Lange Munte met een lange klim van anderhalve kilometer als afsluiter.

Bij de mannen ging de zege in de 5 kilometer naar Hans Omey. Hij was met 13’54” acht seconden sneller dan Bert Deschodt en tien seconden sneller dan Kristof Desmedt. De zege in de 5k bij de vrouwen ging naar Audrey Goesaert (16’07”).

Op de 11 kilometer stak Nico Serroen er met kop en schouders bovenuit. Hij finishte in 36’17”, ruim een minuut sneller dan Tom Casteele. Die had op zijn beurt bijna een minuut voorsprong op de derde, Luca Panzavolta. Bij de vrouwen ging niemand sneller dan Carline Vanneste (41’05”). Lieselot Bossuyt werd tweede, Jasmine Lefebvre derde.

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?