Recordbreker op eenzame hoogte

Marco De Gasperi is goed begonnen aan zijn project Boy Mountain Dreams, een serie recordpogingen in het berglopen. Hij liep deze zomer al records op de Ortler en de Mont Blanc. Bekijk de beklijvende beelden!

Boy Mountain Dreams werd begin juli gelanceerd met een recordpoging op de Ortler. “Van kindsbeen af droom ik er al van om over bergen te lopen. Deze dromen zijn de drijvende krachten gebleven in mijn leven. Toen ik 13 was beklom ik de Ortler voor het eerst met mijn neef Michele Compagnoni. Meteen daarna droomde ik ervan om ooit eens terug te keren en hem zo snel mogelijk op en af te lopen”, zegt de zesvoudige wereldkampioen berglopen uit het Italiaanse Bormio.

Zo gezegd, zo gedaan, want De Gasperi beklom de 3905 meter hoge berg en daalde hem vervolgens weer af in een recordtijd. Hij deed 2u36 over de 20 km en meer dan 2200 hoogtemeter met start en finish in het Italiaanse Solna.

Twee weken later brak De Gasperi ook het record op de Mont Blanc vanuit Courmayeur, goed voor 51,8 km en 3750 hoogtemeter. Hij was met 6u43’52 anderhalve minuut sneller dan de vorige recordtijd van Fabio Meraldi uit 1995.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?