Recordaantal deelnemers voor Dodentocht

Bijna 11.000 wandelaars en lopers hebben deelgenomen aan de 43ste editie van de Dodentocht, goed voor een nieuw record! De eerste lopers legden de 100 km af in minder dan 10 uur.

10.957 deelnemers, verdeeld over 8.217 mannen en 2.740 vrouwen, gingen vrijdagavond in Bornem van start voor een tocht van 100 km. 1.938 van hen komen uit het buitenland, verdeeld over ruim 28 verschillende nationaliteiten.

De deelnemers hebben 24 uur de tijd om over het grondgebied van de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant terug in Bornem aan te komen, maar naar goede gewoonte waren de eerste lopers al terug binnen nog voor de finish officieel open ging om 7u ’s morgens.

“Onze fanbase wordt ieder jaar groter en ik denk dat het goede weer een aantal late beslissers over de schreef heeft getrokken”, zegt persverantwoordelijke Francis Meeus over het recordaantal deelnemers.

Het Rode Kruis was massaal aanwezig. Bijna vijfhonderd vrijwilligers verdeeld over elf hulpposten stonden klaar met 10.000 kompressen, zes kilometer windels en dertig liter massageolie.

Nieuw dit jaar was de Club+30: deelnemers die de finish van de Dodentocht al minstens dertig keer haalden. Momenteel heeft het selecte clubje 55 leden die samen goed zijn voor 1.836 deelnames of 183.600 Dodentocht-kilometers.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?