Recordaantal deelnemers voor Acerta Brussels Ekiden

Zaterdagmiddag om 13u wordt het startschot gegeven voor de 12e editie van de Acerta Brussels Ekiden. Voor het eerst zullen er in totaal meer dan 10.000 lopers aan de start staan en dat maakt van de Ekiden opnieuw de grootste aflossingsmarathon ter wereld.

De Acerta Brussels Ekiden kan dit jaar rekenen op 1.650 deelnemende teams, goed voor een absoluut recordaantal van 9.900 lopers. De allerjongste lopers van de Chiquita Kids Run meegerekend brengt dit de teller op een totaal van meer dan 10.000 enthousiastelingen. Een deel van de opbrengst van deze twaalfde editie ten voordele van SOS Kinderdorpen wordt voor de start van de race officieel overhandigd.

Christophe Deroose, CEO van Acerta is een tevreden man: “De Acerta Brussels Ekiden is duidelijk een ingeburgerd begrip geworden op Belgische bodem. Kers op de taart is dat we op die manier ook nog ons steentje kunnen bijdragen voor een goed doel dat kinderen helpt een beter leven te leiden. We merken elk jaar opnieuw dat de combinatie van een stevige en sportieve teamuitdaging en het bijdragen voor een goed doel een succesformule is die mensen blijft motiveren om deel te nemen. We zijn dan ook trots dat we met dit evenement zo’n impact kunnen maken.”

Bekende gezichten voor het goede doel

Ook deze editie kan de Ekiden rekenen op de aanwezigheid van de familie Borlée, deze keer vergezeld door een team van Olympische medaillewinnaressen waaronder Tia Hellebaut, Kim Gevaert en Olivia Borlée. De broers Borlée zullen om klokslag 13u het startschot van de race geven. Daarna lopen Jacques, Kevin, Dylan en Jonathan Borlée ten voordele van SOS Kinderdorpen de eerste 5 kilometer mee. Ze zullen daarbij steeds de eerste loper van 4 teams vergezellen die 1 jaar school schenken aan 30 kinderen.

“De Borlées zijn intussen vertrouwde gezichten op de Ekiden. Maar dat ze dit jaar het gezelschap krijgen van topsportsters als Tia Hellebaut en Kim Gevaert maakt deze editie natuurlijk nog specialer. Door zich samen in te zetten voor het goede doel brengen ze een erg krachtige boodschap over die vele mensen zal inspireren”, aldus Christophe Deroose.

Spannende strijd voor de overwinning

Ook heel wat toplopers zakken op 17 oktober af naar het Koning Boudewijnstadion. Zo behoren titelverdediger Saucony (met o.a. meervoudig 10 Miles-winnaar Nick Van Peborgh en Lukas Van Assche) en Den Blompot (met o.a. Isaac Kimeli) tot de grote favorieten. Op het Belgisch Kampioenschap voor atletiekclubs wordt het onder meer uitkijken naar Excelsior Brussel met in haar rangen Koen Naert, die onlangs nog schitterde op de marathon van Berlijn met een eindtijd van 2u10’31”.

Teambuildingactiviteit bij uitstek

In een aflossingsmarathon moeten alle teamleden de krachten bundelen om samen de marathonafstand van 42,195 meter te lopen. Dat maakt van de Acerta Brussels Ekiden een erg populaire teambuildingactiviteit voor bedrijven. Ook het Acerta Village, de centrale ontmoetingsplaats voor bedrijven, is met 25 standen populairder dan ooit. De Acerta Brussels Ekiden is ook het grootste sportevenement voor bedrijven van ons land én bij uitbreiding van de Benelux.

“De sfeer op en naast het parcours is niet te evenaren. Iedereen gaat tot het uiterste voor elkaar, en er is natuurlijk ook een gezonde competitiedrang met collega’s uit andere teams”, zo verklaart Christophe Deroose. “We horen vaak dat collega’s zich wekenlang op voorhand beginnen voor te bereiden. Het is een evenement dat echt leeft op de werkvloer. De enthousiaste reacties van de deelnemers stimuleren ons alvast om in 2016 opnieuw een recordeditie neer te zetten.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?