Recordaantal deelnemers voor 10 miles de Charleroi

De 34ste editie van de 10 Miles de Charleroi, de openingsmanche van de Fintro Running Tour, was gezegend met gunstige loopomstandigheden. En er kwam een recordaantal mensen op af.

Al de wedstrijden (5 miles en 10 miles, zonder uiteraard de Kid’s Run voor de allerjogsten te vergeten) lokten in totaal niet minder dan 1700 joggers, tegenover ongeveer een duizendtal een jaar geleden.

De start werd gegeven op de Place Verte. Nadien konden de deelnemers genieten van enkele lussen door het centrum. Dat centrum kende uiteraard geen enkel geheim voor de vele lokale lopers, maar ook de anderen konden er met volle teugen van genieten. Met dank aan de uitstekende weersomstandigheden die de deelnemers deze keer gunstig gezind waren.

Een voorsmaakje van de lente die ervoor zorgde dat de talrijke deelnemers na de finish in het aankomstdorp nog uitgebreid na bleven praten. Ook vertegenwoordigers van de stad en partners hielden er halt om te genieten van het gebeuren.

De Fintro Running Tour trekt nu naar Oost-Vlaanderen voor Dwars door Dendermonde. Die wedstrijd staat 18 maart op het programma.

 

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?