Record voor Decathlon Crêtes de Spa

De Decathlon Crêtes de Spa heeft alle records gebroken. Liefst 3.300 deelnemers tekenden present voor de 36ste editie. Dat waren meer dan 1.000 deelnemers meer dan vorig jaar.

Om 7u in de ochtend begonnen de eerste lopers aan hun Decathlon Crêtes de Spa. Hoewel het ijzig kou was, kon er toch gestart worden in het zonnetje. In het totaal trok het evenement zo’n 3.300 deelnemers. Dat was een absoluut record en liefst 1.000 atleten meer dan vorig jaar. Voor het eerst lag er ook sneeuw op de skipiste.

De meerderheid van de deelnemers koos voor de Decathlon Crêtes de Spa 21 km. Meer dan 2.000 lopers schreven zich in voor deze afstand. Jérôme Hilger-Schültz won de 21 kom in 1:19:02 en was net iets sneller dan Amaury Paquet. Gert-Jan Liefers mocht ook op het podium.

Het was Thomas Beirnaert die het op de 55 km na een spannende sprint haalde van Vincent Wirtgen. Hij was met een tijd van 4:42:47 net twee seconden sneller dan Wirtgen. Eric Brossard vervolledigde het podium.

Naast de 21 km en de 55 km stond ook een jogging van 8 km en de Chiquita Kids Run op het programma. De kleintjes konden kiezen voor 1,5 of 3 km. Zo’n 400 kindjes liepen mee.

Op het einde van de dag kon er teruggeblikt worden op een geslaagde editie van de Decathlon Crêtes de Spa.

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?