Record tijdens trappenloop Empire State Building (video)

Deze week stond de bekendste trappenloop ter wereld op het programma: de beklimming van de Empire State Building. De 40ste editie was goed voor een record.

Al voor de 40ste keer verzamelden getrainde en minder getrainde trappenlopers onder aan de Empire State Building met als doel de 1576 treden en 86 verdiepingen zo snel mogelijk te verwerken. Voor de ene was dat al wat makkelijker dan de andere …

De 31-jarige Pool Piotr Lobodzinski deed er amper 10 minuten en 31 seconden over om de top van de wolkenkrabber in New York te bereiken. Daarmee bleef hij boven het wereldrecord van de Australiër Paul Crake. Die vloog in 2003 in amper 9 minuten en 33 seconden naar boven.

Bij de vrouwen ging de zege naar Suzy Walsham uit Singapore. De 43-jarige specialiste kwam na 12 minuten en 11 seconden over de finish. Ook geen wereldrecord, dat blijft op naam van de Oostenrijkse Andrea Mayer (11 minuten en 23 seconden, 2006). Maar ze sleepte de zege wel al voor de 8ste keer in de wacht. Niemand heeft meer overwinningen in deze race op zijn palmares staan dan deze dame.

De traagste deelnemer deed er trouwens iets meer dan een uur over. Via bovenstaand filmpje kan je een korte samenvatting bekijken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?