Recept voor een snelle & lekkere herstelmaaltijd na het lopen

Na een goede looptraining moet je goed eten! We hebben een vermoeden dat je na een sportieve inspanning niet veel zin hebt om lang in de keuken te staan. Geen nood: deze lekkere herstelmaaltijd is klaar in een wip!

Een ovenschotel met groentjes en kip is een ideale maaltijd om goed te herstellen na het lopen. De kip en de kikkererwten bevatten eiwitten, die zorgen dat je spieren goed herstellen en sterker worden na het sporten. In de patatjes en de groentjes zitten véél vitamientjes en gezonde (natuurlijke) suikers (koolhydraten) om je energievoorraad weer aan te vullen. Een evenwichtige ‘post-running’ maaltijd dus! Met als bijkomend voordeel dat het zeer makkelijk is om te maken, dat is ook mooi meegenomen na een sportsessie hé!

Ingrediënten (voor 4 personen):
* 400 gr kipfilets
* 300 gr krielaardappeltjes
* 240 gr kikkererwten (uit blik)
* 400 gr kerstomaatjes
* 2 courgettes (klein tot middelgroot)
* 1 rode paprika
* 2 à 3 teentjes knoflook (naar eigen smaak)
* 30 gr zwarte olijven (groene mogen ook als je die liever lust)
* 3 eetlepels olijfolie
* Peper en zout
* Kruiden: (gerookt) paprikapoeder, kerrie, kurkuma, oregano, tijm…
* Optioneel voor de afwerking: verse rozemarijntakjes of basilicumblaadjes 

Zo maak je het:
* Verwarm de oven voor op 180 graden.
* Snijd de kipfilets in stukken en rol ze door het paprikapoeder (bij voorkeur gerookt poeder, maar gewoon poeder mag ook als je geen gerookt hebt).
* Dan is het tijd voor de voorbereiding van de groentjes! Was de krieltjes, je hoeft ze niet te snijden. Pel de knoflookteentjes en snijd ze in grove stukken. Spoel de tomaatjes en halveer ze. Was de courgettes en snijd ze in schijfjes. Was de paprika en snijd hem in reepjes. Giet de kikkererwten af en spoel ze.
* Schep alle groenten op een met bakpapier beklede bakplaat of in een vuurvaste ovenschotel. Besprenkel met olijfolie. Kruid af met peper en zout en eventueel extra kruiden naar eigen smaak.
* Leg de kipblokjes erbovenop.
* Plaats de schotel of bakplaat in de oven gedurende 20 minuten. Controleer dan of de kip al gaar is. Plaats anders nog max. 20 minuten in de oven tot de kip gaar is. Let op: elke oven is anders dus blijf in de buurt en hou het goed in de gaten.
* Serveer met wat takjes rozemarijn of verse basilicumblaadjes.

Tips:
* Dit gerecht is ook leuk als je gasten hebt. Gewoon in de oven schuiven en dan kan je gezellig mee genieten met je familie en vrienden aan tafel!
* Je kan uiteraard ook andere/extra groentjes gebruiken, bv. broccoliroosjes, gele of groene paprika, aubergine… Varieer erop los!

Inspiratie: food2run (Renata Rehor, uitgegeven bij Manteau)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?