De Britse ex-renster van onder meer Lotto Soudal Ladies verklapt, nu ze voor GCN (Global Cycling Network) werkt, enkele van de recepten die haar bijzonder goed smaakten tijdens haar profcarrière. Gezond eten is belangrijk, maar dat gaat des te makkelijker als het ook nog eens lekker is. Een van de voorbeelden die ze klaarmaakt, is deze havermoutpap die doet denken aan worteltaart. Dit recept bezit een goede mix van complexe en enkelvoudige koolhydraten, en heeft een lage glycemische index, waardoor je een hele dag lang kunt genieten van de energie die langzaam wordt vrijgegeven.
De worteltaartpap is ideaal voor je begint met een lange maar niet al te intensieve training. Heb je een zware training of een wedstrijd gepland, dan kies je het best voor iets anders, want de vezels uit de havermout kunnen je maag en darmen in de war brengen als de inspanning te intensief wordt.
Ingrediënten
* 1 wortel van ongeveer 100 gram
* 1 sinaasappel
* 90 g havermout
* 50 g krenten (of rozijnen)
* 250 ml magere (of plantaardige) melk
* 1/2 tl gemalen kaneel
* 1/2 tl gemalen gember
* Vanille-extract
* 50 g magere yoghurt
Bereiding
Rasp ongeveer één derde van de zeste van de sinaasappel. Rasp ook de wortel. Doe beide in een kleine steelpan. Voeg daar haver, krenten, melk, enkele druppels vanille-extract en de twee smaakmakers aan toe. Geen fan van kaneel of gember? Schrap ze dan gewoon uit het recept. Laat het mengsel vijf minuten opwarmen op een middellaag vuur. Meng alles voorzichtig door elkaar en laat het niet koken. Doe alles in een kom, laat afkoelen en voeg dan de yoghurt toe. Smakelijk!