In ons januarinummer vind je een artikel over hoe soep kan bijdragen tot jouw loopprestaties. Waarop moet je letten als je van je soep een voedzame en gezonde maaltijd wil maken? Je leest het artikel hier ook digitaal. Wij geven alvast een recept dat ideaal is voor lopers: kruidige wortelsoep.
Wat heb je nodig?
* 2 teentjes knoflook
* 4 uien
* 500 g wortels
* 1 l water
* 2 eetlepels olijfolie
* 1 vetarm groentebouillonblokje
* Kruiden naar smaak: komijn, kurkuma, kerrie
* Verse groene kruiden voor de afwerking
* Kokosmelk (optioneel)
Aan de slag
* Schil de wortels en snij ze in stukken van 1 à 2 cm.
* Pel de uien en de knoflook, snij ze in stukken en stoof ze in de olijfolie.
* Voeg 1 theelepel kurkuma, komijn en kerrie toe aan het mengsel. Roer goed en laat een paar minuten bakken op een zacht vuur.
* Voeg de wortels bij het uienmengsel. Zet een deksel op de pot, zet het vuur iets hoger en bak de groenten gedurende een tiental minuten.
* Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook gedurende 15 à 20 minuten.
* Mix de soep, kruid af naar smaak en voeg eventueel wat kokosmelk toe voor een romige textuur.
* Serveer met verse groene kruiden en eventueel brood, ook lekker met wat pindanootjes.