Je hebt de naam alvast weleens gehoord: ‘golden milk’ is een zacht en zoet drankje op basis van amandel- of kokosmelk. Het ziet er gewoon té lekker uit om niet zelf te proberen, toch?
Bovendien bevat het kurkuma, wat heel gezond is. Kurkuma staat bekend om zijn verwarmende krachten: ideaal in de winter. Het werkt ook ontstekingsremmend en het kan, net als gember, als anti-griepmiddel gebruikt worden.
Hieronder vind je het recept voor een heerlijke golden latte. Het is afkomstig van de Nederlands schrijfster en food blogger Rens Kroes.
Ingrediënten voor 2 personen:
* 600 ml amandel- of kokosmelk, ongezoet
* 2 theelepels kurkuma (vers en geraspt) of 1 theelepel kurkumapoeder
* 1/2 theelepel kaneelpoeder
* 1 snufje zeezout
* 1 snufje zwarte peper
* 2 theelepels gember (vers en geraspt) of 1 theelepel gemberpoeder
* optioneel: een beetje zoetstof bv. honing of stevia
Zo maak je het:
* Verwarm de melk in een steelpannetje en voeg de kruiden toe.
* Laat 5 minuten sudderen en roer af en toe.
* Giet het drankje door een zeefje in twee mokken. Werk eventueel af met wat zoetstof.