Recept: healthy cheeseburger met courgette

Een lekkere hamburger, dat kan toch zo smaken! Niet altijd even gezond, we know, maar gelukkig bestaan er ook gezondere alternatieven. Zoals deze kaasburgers op basis van courgette!

Deze burgers op basis van kaas met groentjes (ideaal voor de veggies onder ons dus!) en andere gezonde ingrediënten zijn makkelijk om te maken in een half uurtje. Wedden dat je er zelfs notoire vleeseters mee in bekoring kan brengen? Aan de slag!

Dit heb je nodig (voor 4 kaasburgers):
* 1/2 courgette
* 1/2 rode ui
* 1 teentje knoflook
* 1 ei
* 100 gr mozzarella
* een handvol geraspte parmezaanse kaas
* 100 gr tarwebloem (je kan ook een ander soort meel gebruiken bv. speltmeel, boekweitmeel, havermeel, amandelmeel, kokosmeel…)
* enkele blaadjes sla
* 4 broodjes (bij voorkeur bruin brood)
* 6 eetlepels mayonaise
* 6 eetlepels Griekse yoghurt of kwark
* sap van een halve citroen
* enkele blaadjes verse munt

Zo maak je de gezonde cheeseburgers:
* Rasp de courgette fijn in de keukenmachine of met de hand. Meng de courgetterasp met het ei, de knoflook, de ui, de bloem, de 2 kaassoorten, wat muntblaadjes en peper en zout in de keukenmachine. Mix tot een glad deeg. Heb je geen keukenmachine? Je kan het mengsel ook met de handen maken, als je de ingrediënten goed fijn snijdt.
* Maak 4 burgers van het deeg. Geen paniek als het mengsel nog wat ‘nat’ is of een beetje drupt, dat verdwijnt wel eens de burgers in de pan liggen.
* Verhit wat olie in een pan en bak de burgers aan beide kanten goudbruin op een laag vuurtje. Reken op ongeveer 7 minuten per kant.
* Meng alle ingrediënten voor de saus: de mayonaise, de Griekse yoghurt en het citroensap. Je krijgt een frisse, gladde saus.
* Beleg elk broodje met een burger, wat sla, mayo-yoghurtsaus en werk af met een blaadje munt. Smullen maar!

Inspiratie: Chicks Love Food

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?